7 d'octubre de 2013 22:34 h
El sistem cpitlist es bs en l'explotció de l clsse obrer, però l vegd, el sistem cpitlist tmbé utilitz ltres formes específiques d'opressió que fecten individus de totes les clsses i de totes les espècies. Al llrg de l històri s'h pretès justificr l'opressió exercid sobre els negres, sobre les dones i sobre les derrotdes en generl, rgumentnt que són ‘inferiors’ o bé que existeix un ‘necessitt econòmic’ per discriminr-les. És fàcil sentir lguns prosèlits de l discriminció justificnt-se dient que “ls seus nimls els estimen molt”, de l mteix mner que hi h msclistes que firmen dmirr l don.
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2013 16:34 h
L posd en mrx de l Pltform pel Dret Decidir l Pís Vlencià h genert molt il·lusió que comprteixo, però lhor tmbé uns certs interrognts i crítiques que convé nr clrint. Al intentnt sintetitzr els dubtes i les critiques rebudes trobem tres grns prtts: ) El dret decidir és un rebix dels postults independentistes, un trïció o un dilció de l reivindicció independentist. b) EL Dret Decidir, és un pseudònim del Dret d‘Autodeterminció, un ltr form de dir-li, per mgr l’objectiu i eixmplr l bse de suport, i c) El Dret Decidir, és un mecnisme d’intervenció socil i/o polític però no te res veure mb l pres de conscienci ncionl.
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2013 12:01 h
Pour igu mb un cistell de vims Nscut el mes de mrç de l’ny 1936, no puc opinr de com es vivi qun encr jo no hi er, però si que recordo com he viscut des de l’ny 1941; que vig començr d’nr l’escol , (estudi fins 1949), que er obligt prlr l mestre i ls compnys en cstellà, si no volies ser cstigt i reprès. El p blnc m’enlluernv , perquè cs es menjv p negre de rcionment, jo er el petit de qutre germns, vig tenir de vestir-me durnt molts nys de l rob que deixven els meus germns, que nomes n’hi hvi un que estrenv lo que l mre confeccionv, els vespres i les nits , perquè de dies trebllv rentnt rob en cses de gent que podi menjr p blnc , i nv herbejr ls erols de plnter de les diferents hortes que hi hvi L Bisbl d’Empordà , que totes hn despregut , grcies l’especulció corrupte i responsble de l bomboll immobiliàri que rruïnt l pís , però que h enriquit l cpitlisme, mb el vist i plu i l complicitt dels governs de torn.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 23:41 h
Al voltnt d'un 59% de diputts del prlment sortint d'unes hipotètiques eleccions ctlnes celebrdes vui estri fvor de l'estt propi. És un de les conclusions que s'hn fet l voltnt de l'enquest que h publict quest diumenge L Vngurdi. Uns 74 escons reprtits prts iguls nirien CiU i ERC mentre que 6 serien per l CUP. Alguns ho rebixen l·legnt que UDC no es pot comptbilitzr, mentre que d'ltres ho mplien ICV i porten l mjori ls dos terços. L'nàlisi més difícil de demostrr, però, és que el percenttge podri superr cotes r impensbles mb unes llistes unitàries.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 21:29 h
El govern espnyol ho té clr. Mlgrt l situció de penúri generl i mlgrt que un bon prt de les persones pensionistes destinen prt de l prestció mntenir els fills, h nuncit que l’1 de gener de 2014 entrrà en vigor l drrer reform del sistem públic de pensions que modific l mner com es revloritzrn i s'ctulitzrn cd ny. De fet, el que es pretén és enterrr l no pèrdu del poder dquisitiu. Aquest drrer operció form prt d’un guió globl que es v executnt, di di cop de mjori bsolut, un velocitt vertiginos i que té com objectiu girr el mitjó l model socil de l’estt del benestr, un dels eixos troncls del qul ve constituït pel sistem públic de pensions ctul de solidritt intergenercionl i de reprtiment.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 21:09 h
Per molt cprrut que segueixi el govern de Mdrid nosltres seguirem trebllnt per ssolir l’estt propi. El procés sobirnist f temps que no té turdor i fins hi tot mitjns de comunicció mb postures llunydes l independènci evidencien que l Ctluny ctul vol viure en llibertt. Un enquest de L Vngurdi situ CiU i ERC emptts en número de diputts. Si vui es convoquessin eleccions els dos prtits conseguirien 37 escons, un tendènci que j preveien nteriors sondejos. Amb quest resultts el Prlment ctlà disposri d’un mjori independentist , j que ncionlistes i republicns ssolirien uns 73 diputts i l CUP duplicri l sev representció pssnt de 3 6 diputts.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 16:48 h
J f eston que m’estic brllnt mb un mosc que es mof de mi. L sev vold és tn ràpid que mb l mird no l puc seguir. Adés l peu, dés l punt del ns, m’h llept tot els cos, Ep! no ps tot, home, sempre qued lgun rcó incòlume, només fltri! No sé com s’ho f, però, mb indiferènci i elegànci s’escpoleix de l trjectòri de l pl sense immutr-se. En cnvi jo cd cop errt em sento més toix, , i ixò no és tot, perquè mentre lluito feroçment per conseguir l victòri l tele hi surt un estudiós dels rtpents que, sense conèixer l mev frustrció, i de mner totlment involuntàri, es fot de mi tnt o més que l mosc.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 11:06 h
L lectur d’un llibre, molt interessnt, que es diu “ Com Àustri o Dinmrc” m’h fet reflexionr Us recomno tots que us el compreu, el llegiu i reflexioneu l’entorn del futur de l nostr nció ctln . Doncs bé, un servidor em considero d'esquerres i lliurepensdor, però no vull, de cp de les mneres, un Ctluny independent que s'ssembli ni Kosovo, ni un men d'Unió Soviètic o Cub . Hem i podem ser - un cop lliberts de l cotill espnyolist, mb voluntt polític i esforç personl i col•lectiu - com Àustri, Finlàndi, Bèlgic o Dinmrc.
Llegir-ne més
6 d'octubre de 2013 10:29 h
Els PGE2014 presentts pel ministre Montoro són uns pressupostos injustos socilment i que reincideixen en el mltrcte Ctluny, les Illes Blers i el Pís Vlencià. L meitt del pressupost espnyol nirà pgr interessos del deute, pensions i tur. Mlgrt l propgnd diu que l'economi espnyol és en el cmí de l recuperció, el deute rribrà l 100% del PIB ssolint un xifr per dmunt el bilió d'euros, mb un tur situt l 27%, i hvent de ficr mà l cix del Fons de reserv de pensions ltr cop per vlor de 6.
Llegir-ne més
5 d'octubre de 2013 20:05 h
Bon exemple del que huri de ser l’Estt espnyol i no és, és el referèndum que s’h fet vui Irlnd per decidir si s’eliminv o no el Sent. El govern irlndès h impulst quest consult prtint de l postur de suprimir-lo. Segurment llà tmpoc deu servir per res. El poble, mb un prticipció del 40%, h decidit inesperdment per un 51,7% (un resultt justdíssim), que el mnté. El resultt fvor de l supressió d’quest orgnisme h estt del 48,3%. Finlment hn convençut les tesis que titllven l propost de populist en temps de crisi.
Llegir-ne més