6 de maig de 2008 15:07 h
Segons quin sigui el model econòmic i demogràfic que vulguem per l nostre pís, és evident que no disposem de prou igu. I, encr menys, si -com pss sovint- Ctluny s'identific busivment mb l'àre metropolitn de Brcelon. I, certment, en quest drrer crisi, les lrmes socils i les emergències ncionls no hn sltt fins que les restriccions hn mençt l'entorn de l nostr cpitl. Indubtblement, quí, el problem ssoleix un enorme mgnitud tès que s'hi concentren girebé 5 milions de persones; però, tot i ixí, molts dels nostres conciutdns d'ltres comrques del pís se senten legítimment menystinguts, perquè j f molt de temps que pteixen restriccions severes.
Llegir-ne més
5 de maig de 2008 17:53 h
Almerí – Betis 1-1 En bsènci de l Rel enguny els equips ndlusos semblen voler emulr els trdicionlment èpics finls de tempord dels equips bscos, trufdets d’empts poc o res que permetin tots dos equips de continur vitjnt trnquil•lment en l mediocritt de l mitj tul. Amb l diferènci que enguny l mitj tul és cinc punts del descens. Villrrel – Getfe 2-0 Després del temps de les vques grsses immobiliàries i esportives, el Getfe de les gestes Ueferes s’estvell contr l relitt plpble del descens.
Llegir-ne més
5 de maig de 2008 07:59 h
No f ps gire, en els nostres pobles, hi hvi qui esmolv l dll mb quell so rítmic que produïen les mns expertes del pgès fregnt l pedr d’esmeril l full corvd i mlicios de l’ein. Er un so que presgiv l’olor d’herb tlld, del bf que vit ompliri l’entorn d’quell home entossudit fer menjr pels conills o rrnr mrges. Eren temps en què el teixons feien mleses, de nit, mb els pèsols de l’hort i que els crros encr tenien preferènci. De qun l llet es comprv petricons i el terreny es comptv en qurteres.
Llegir-ne més
5 de maig de 2008 02:39 h
Un cos és pssr-se fent promo d’un mteix en un bloc i l’ltre és ser estúpid i no profitr quest petit finestr entreobert l món per prlr dels meus projectes. Avui fré llò que lguns poden criticr titllnt de “utobombo” i d’ltres simplement ho podrn veure com un petit promo del que està punt d’esdevenir. De fet, j hem començt. Tot dijous i tot divendres vig estr ls estudis de L Csmurd prop del Vendrell. Són el nou espi que hn fet en Jesús Rovir (Bixist de LAX'N'BUSTO) i en Jimmy Piñol (bteri del mteix grup) per convertir l msi Csmurd en un estudi de grvció.
Llegir-ne més
4 de maig de 2008 22:17 h
H nscut un nou col·lectiu l xrx, Blocsmbestrell.ct. Apleg blocires independentistes que donen suport Regrupment per les eleccions d'ERC del 7 de juny. L inicitiv és positiv perquè sum, no rest ni divideix, llò que costum fer tn bé l'independentisme ctlà fins l punt de convertir-lo en un etern mrginl. Perquè l contrri del que l miopi dels oficilistes d'Esquerr s'entesten repetir, donr suport Jon Crretero no signific seguir mb l tònic esmentd d'tomitzció ni ser miop tl com, de fet, demostren ser ells mteixos.
Llegir-ne més
4 de maig de 2008 21:27 h
S’h fet mlment, s’h promociont un estil de vid sense que l ciutt estigui preprd, però r som llà on som: molts ciutdns de Brcelon (i en menor mesur ltres ciutts ctlnes) fem servir l biciclet com mitjà de trnsport hbitul. Jo mteix sempre intento nr Brcelon en tren, i em moc per Brcelon mb biciclet. És pràctic, còmode i m’grd, questes en són les rons. Sí, s’h fet mlment. S’h promociont l biciclet, especilment el bicing, però Brcelon no és Amsterdm. Hi h pocs crrils bici, i en lguns crrers no poden conviure vinnts i ciclistes.
Llegir-ne més
2 de maig de 2008 20:39 h
Curiosament, els votants mai se senten responsables dels fracassos del govern que han votat. – Alberto Moravia No pots tenir un demà millor si estàs pensant sobre ahir tot el temps. – Charles F. Kettering El que anticipem rarament passa; el que menys esperem generalment passa. – Benjamin Disraeli Tothom és ignorant, només en coses diferents.. – Will Rogers, New York Times 31 Agost 1924
Llegir-ne més
2 de maig de 2008 17:54 h
A les drreres dècdes, molts polítics, economistes i opindors hn convertit l defens de l’gricultur europe en quelcom políticment incorrecte. En quest cmpny contr els nostres pgesos, quests setciències universitris s’hn embolcllt sovint en un tog neoliberl. I, sovint, els pitjors enemics de les grns construccions teòriques són quells que pretenen defensr-les; doncs, en relitt, costumen intentr dissimulr l sev mediocritt individul sot el prigu d’quelles grns concepcions ideològiques. Així, de l mteix mner que bon prt del desprestigi del mrxisme h estt cust pels mrxistes, el neoliberlisme h esdevingut un cmp de mines sembrdes pels mteixos neoliberls.
Llegir-ne més
2 de maig de 2008 12:00 h
Se cumplen 200 ños de l primer Constitución de ls Espñs y ls Indis, probd por ls Cortes en 1808, bsd en un pcto entre el Rey y el pueblo y que por primer vez estbleció el poder legisltivo de ls Cortes, responsbilidd de los ministros, el Poder Judicil independiente y los juicios públicos, derechos de cusdos y condendos, l supresión de duns interiores, un Hciend públic seprd de l Coron e iguldd contributiv, l promoción de los funcionrios por mérito y cpcidd, iguldd nte l Ley, ls libertdes personles y de imprent, inviolbilidd del domicilio, y l bolición de l tortur.
Llegir-ne més
30 d'abril de 2008 18:02 h
Això sí que és un crisi: l’increment del preu dels liments pot provocr l fm en més de 100 milions de persones rreu del món. A Estts Units hn rciont l vend d’rròs en grns supermercts com Wl-Mrt, però Sierr Leon el preu de l’rròs s’h doblt i el 90% dels ciutdns no el poden comprr. I sembl que l cos només cb de començr. No és que no es produeixin liments, és que no s’utilitzen per menjr (!). L producció mundil de blt h pujt un 5% respecte l’ny nterior, però menys de l meitt d’quest blt, d’cord l’ONU, serà per limentr persones.
Llegir-ne més