8 de maig de 2008 12:06 h
Doncs j està. Veieu? No h estt tn dolorós. Ells surten, nosltres ens col•loquem en dues files deixnt un pssdís entremig i pludim mb dignitt i mb el cp lt. Hn jugt un mic millor i hn fet el primer. Després el segon i el tercer. Finlment el qurt. Res drmàtic, perquè nosltres llvors hem post en mrx un imprble mquin de precisió futbolístic i hem mrct un golàs. Impressionnt l combinció entre Messi i Henry. I quin sng fred en l’execució. El deliri les grdes. I mir que l’árbitre nv mb ells.
Llegir-ne més
8 de maig de 2008 01:31 h
Jon Crretero i Rut Crndell j són oficilment cndidts president i secretàri generl d'ERC. L sev cndidtur trnscendeix el propi prtit: són professionls (no polítics professionls) que volen dedicr uns nys de l sev vid (no tots, perquè entenen l polític com un servei d'nd i tornd) renovr i rellnçr ERC. Renovdors en un entorn conservdor domint pels prells dels prtits. És fàcil fer ml sng d'ERC. Però vlorem tots els prtits polítics, i pensem en quin d'ells h sorgit un moviment renovdor i reformdor llunyt del prtit i dels càrrecs orgànics.
Llegir-ne més
7 de maig de 2008 22:39 h
No estic d'cord mb l'firmció tn estes que el govern ctlà f ús d'eufemismes per evitr l prul trnsvsment. De fet, trobo que qun el conseller Bltsr prl de "cptció" d'igu f servir l prul just i precis, perquè no hi h dubte que els ctlns som uns consumts cptires –o pidolires, com es vulgui. Altr cos és l nostr deplorble ctegori en quest rt, que f que mentre Espny sigui ddict l'lmoin europe, els ctlns ho siguem l'espnyol, i no cl dir que mb l'greujnt fegit que, llò que pidolem, result que és nostre.
Llegir-ne més
7 de maig de 2008 17:49 h
J érem legls i ho continuem sent. Efectivment, llò que portem nys i pnys defensnt i explicnt en multituds de debts, conferències, tules rodones, rticles: ‘’que les seleccions esportives ctlnes i el seu reconeixement interncionl, és un fet completment legl i justt dret’’, finlment h estt reconegut, vlt i sentencit per l màxim utoritt esportiv interncionl, el TAS, el Tribunl d’Arbitrtge Esportiu. L sentènci d’quest lt tribunl, tribunl d hoc específic per les qüestions esportives, que fou dictd el psst 23 d’bril (ves quin grdble coincidènci que fos el di de Snt Jordi) té un trnscendènci jurídic importntíssim, cre un precedent jurídic històric i mrc l doctrin seguir en el futur.
Llegir-ne més
7 de maig de 2008 14:07 h
Esteu cnsts... molt cnsts. Se us tnquen els ulls. Mireu el pèndul mb tenció. El pssdís és un túnel en el que endinsem els nostres enemics. No hi h problem. El Brç v bé, molt bé, només fll un mic l dvnter. El Mdrid no h gunyt l llig. Us pesen les prpelles. Teniu son, molt son. El Brç començ remuntr. A prtir de demà. Segur que sí. Trnquils. Remont i remont el Brç. Ar dormireu molt profundment. Despertreu d'quí un mes i, qun jo fci un pludiment, estreu dvnt de l tele mb el Crrusel endollt i l Furi fent el ridícul dels qurts de finl de l'Eurocop.
Llegir-ne més
7 de maig de 2008 11:32 h
Mlgrt els ditirmbes j li hn plogut d’ltre riberes, no estrà de menys tornr-hi en quest cs. Com tmpoc cns escoltr, un vegd i un ltr, les peces del drrer trebll d’en Roger Ms Les cnçons tel•lúriques. Presumptment embolcllt de senzilles, fins l punt d’llunyr quell qui distret dembul entre les novetts discogràfiques en ctlà, el cntutor de Solson irromp més enllà de l substànci musicl l que ens teni costumts. Com dei, serà difícil ensopegr-hi. Posem, tnmteix, que l’tzr et situ fit fit mb l negror de l cobert.
Llegir-ne més
6 de maig de 2008 15:10 h
El 50 per cent del PIB està en el sector públic, però qunts polítics contrctríem per l nostr empres? És un clm que necessitem líders polítics millor preprts i mb experiènci contrstd i reconegud en el sector privt. És cert que hi h polítics mb questes crcterístiques, però no són els més comuns, i en trobem fltr. Tenim polítics professionls, però clen sobretot professionls l polític. Els polítics professionls tenen l sev funció, i és lloble l sev (en generl) vocció de servei públic.
Llegir-ne més
6 de maig de 2008 15:07 h
Segons quin sigui el model econòmic i demogràfic que vulguem per l nostre pís, és evident que no disposem de prou igu. I, encr menys, si -com pss sovint- Ctluny s'identific busivment mb l'àre metropolitn de Brcelon. I, certment, en quest drrer crisi, les lrmes socils i les emergències ncionls no hn sltt fins que les restriccions hn mençt l'entorn de l nostr cpitl. Indubtblement, quí, el problem ssoleix un enorme mgnitud tès que s'hi concentren girebé 5 milions de persones; però, tot i ixí, molts dels nostres conciutdns d'ltres comrques del pís se senten legítimment menystinguts, perquè j f molt de temps que pteixen restriccions severes.
Llegir-ne més
5 de maig de 2008 17:53 h
Almerí – Betis 1-1 En bsènci de l Rel enguny els equips ndlusos semblen voler emulr els trdicionlment èpics finls de tempord dels equips bscos, trufdets d’empts poc o res que permetin tots dos equips de continur vitjnt trnquil•lment en l mediocritt de l mitj tul. Amb l diferènci que enguny l mitj tul és cinc punts del descens. Villrrel – Getfe 2-0 Després del temps de les vques grsses immobiliàries i esportives, el Getfe de les gestes Ueferes s’estvell contr l relitt plpble del descens.
Llegir-ne més
5 de maig de 2008 07:59 h
No f ps gire, en els nostres pobles, hi hvi qui esmolv l dll mb quell so rítmic que produïen les mns expertes del pgès fregnt l pedr d’esmeril l full corvd i mlicios de l’ein. Er un so que presgiv l’olor d’herb tlld, del bf que vit ompliri l’entorn d’quell home entossudit fer menjr pels conills o rrnr mrges. Eren temps en què el teixons feien mleses, de nit, mb els pèsols de l’hort i que els crros encr tenien preferènci. De qun l llet es comprv petricons i el terreny es comptv en qurteres.
Llegir-ne més