4 de febrer de 2009 01:12 h
Espny té por perdre, per ixò no ens vol reconèixer. Exigim que el Comitè Olímpic Interncionl (COI) no provi l cndidtur olímpic de Mdrid 2016, fins que el Govern Espnyol permeti el reconeixement de l'esport ctlà. Volem que Mdrid sigui l seu dels Jocs Olímpics, i ho diem mb totes les seves conseqüències, sempre que respecti els principis de l Crt Olímpic. Entre quests principis, l prctic del joc net. Joc net que el Govern Espnyol no duu terme. Tot l contrri, utilitz el seu poder i el joc brut per evitr qulsevol reconeixement interncionl de Ctluny.
Llegir-ne més
3 de febrer de 2009 18:59 h
Mentre esperv el meu vió Brsili, vuitnt mil persones bllven l’inici de l mrx inugurl del Fòrum Socil Mundil (FSM) l ciutt brsiler de Belém. De sobte, preix l pluj que cu de mner puntul, girebé sempre l mteix hor, sobre l cpitl de l’Estt de Prá. L músic s’tur i l gent es dispers, i l cp d’un hor i escig, com per rt de màgi, es tornen reunir i segueixen l mrx per l’vingud Presidente Vrgs. De fet, l pluj fou invocd minuts bns de començr el xàfec. “Aixequem un pregàri l terr que estimem, l terr que hem de preservr.
Llegir-ne més
3 de febrer de 2009 18:01 h
Durnt un llrg tempord, quest secció h vitjt per diversos moments i indrets de l històri, des dels càntics de llibertt del 25 d’bril de 2007 fins l revolt dels benestnts del 23 de gener de 2009. Un dels rticles d’quest trjecte es titulv “I, r, què?”. I precisment en quest moment, quest mteix pregunt result especilment rellevnt. Aquell rticle començv consttnt que “en quests temps confusos és difícil prendre determincions sobre els nostres compromisos presents i futurs”. Ar, però, j estem embrcts en un nov ventur, que tornrà portr l veu del sobirnisme sense complexos Brussel•les, tl com ho h fet en Bernt Jon.
Llegir-ne més
3 de febrer de 2009 17:05 h
Els prtits que es defineixen d'esquerres hn perdut el nord qun hn ssolit plces de poder i gestió dins un sistem que hurien de combtre d'rrel: el sistem cpitlist és socilment injust i degrddor de l condició humn i el territori que el sustent en result esgott i estèril. Hem bust i hem fet mlbé l'entorn. Globl i loclment cl comptibilitzr les dues trobdes que en quest plnet representen l vid: l rcionl humn i l de l nturles en el sentit més mple. L poblció humn de les illes Blers, de cinc mil nys ençà, h cnvit l fisonomi nturl dels seus ecosistemes i h rribt vui un punt, on no pot mlbrtr ni un pm més l'àmbit que li permet viure.
Llegir-ne més
2 de febrer de 2009 16:30 h
Ctluny huri d'hver estt present Dvos. No em refereixo que Sur o Trdà hguessin nt lgun de les mnifestcions ntisistem que hi vn hver, sinó que hi hgués hgut un representció institucionl ctln (discret, ixò sí) en el Fòrum Econòmic Mundil de Dvos de l setmn pssd (si hi hem nt, mil disculpes, però no ho he vist enlloc – lgú ho pot confirmr?). L ró? Cl estr present en els òrgns de discussió i decisió polítics i econòmics mundils ls quls no estem vetts pel fet de no ser un estt. L polític exterior ctln h d'nr més enllà de les mbixdes i les oficines del Copc i, l'igul que s'obren "mbixdes" Nov York o Londres, cl estr present en quests fòrums.
Llegir-ne més
2 de febrer de 2009 15:00 h
Què pssri si els rtolins del lbortori poguessin explicr l'experiment.? Què pssri si l'experiènci que tn sols ells experimenten, pobres nimlons, fos trnsmes des del seu propi punt de vist? Què pssri si els científics del lbortori hguessin d'dmetre les crítiques (o els grïments) dels rtolins sobre els quls s'hn trçt tntes conjectures i tntes hipòtesis? Què pssri si els rtolins reivindiquessin el seu dret poder prticipr en les decisions d'un projecte que els fect, ells, molt més que ningú? Què pssri si, entre d'ltres coses, reivindiquessin el protgonisme, no j de qui h de ptir l'experiment, sinó de qui, voluntàriment, decideix bocr-se un projecte que creu que té tot el dret de dissenyr mb el suport i l'ssessorment dels científics i entesos del projecte i coneixedors de les mesures i de les substàncies que, tnmteix, quests últims mi, mi no hn tstt ni tstrn? Doncs bé, els rtolins j f temps que hn començt estendre i divulgr el seu discurs; concretment els rtolins que hn experimentt llò que ells nomenen “dopció lingüístic de l llengu ctln”.
Llegir-ne més
2 de febrer de 2009 13:57 h
BrceLEOn és un estt nímic, l'espurn que encén el foc i converteix en brses les cendres o l moto que fent eslàlom consegueix vnçr metres entre els cotxes en plen Plç Lesseps un divendres l trd. Tmbé és un pinzell que en form de pilot dibuix un grn llenç dmunt el terreny de joc, per què BrceLEOn és un màquin que cre rt, desfi l sort i destrueix un segle i mig de tàctiques defensives en el món del futbol. BrceLEOn és l'èxtsi constnt; el frenetisme d'un solo de rock dur executt mb l pssió d'un compàs de tngo.
Llegir-ne més
2 de febrer de 2009 13:19 h
Cbret Voltire Fins el 15 de febrer Espi Bross Escènic 5 de febrer de 1916, número 1 de l’Spielggsse de Zuric. Neix “Cbret Voltire”. En plen I Guerr Mundil, un grup d’rtistes, desertors, emigrnts politics, inútils, visionris i poetes es troben Suïss i cpitnejts per Hugo Bll obren el “Cbret Voltire”, un espi per l reflexió d’on sortiri un nov corrent rtístic, el ddá. Els seus propis components descrivien el ddisme com “un necessitt estrident sense disciplin i sense morlitt.
Llegir-ne més
2 de febrer de 2009 00:05 h
Segurment en Koji Kondo és un friki. És probble que qun nv l'escol er d'quells que els ltres nens observven mentre menjv el seu bento ple d'lgues seques, peix cru i slses sldes l'hor de l'esbrjo en un rcó d'un escol de Ngoy, l Jpó. Si els seus compnys hguessin sbut que mb els nys esdevindri el músic més importnt de Nintendo, segurment l'hguessin trctt diferent. Doncs si sou d'quells que els fscinen els frikis j sbreu de qui es trct. I per mi és l'mo. Aquest homenot de 49 nys, doncs, teni un dó especil.
Llegir-ne més
1 de febrer de 2009 18:09 h
RACING- BARÇA 1-2 Nov remuntd del Brç de Gurdiol. Esperonts per l'entrd de Messi, els culers consegueixen un nov victòri que provoc múltiples indigestions per nissos mig beure de periodistes ncionls de l nció de Mdrid que s'pressven inventr titulrs com "más cerc", "tienen miedo" i demés vòmits intel·lectuls. El Brç, l qul els prtits de l competició del qul s'huri d'eliminr les primeres de cnvi -l Cop- li segueixen provocnt costos, v ser cpç no només de remuntr contr un rivl rocós, sinó d'guntr el resultt tl i com nv cumulnt expulsions.
Llegir-ne més