10 de febrer de 2009 01:20 h
Soc totlment conscient , de que el meu comentri no grdrà ningú dels que el sou sobrepss els dos mil euros l mes ; però dos nys vit hn psst , i tmpoc h de ser tnt trumàtic , des del moment que son moltisimes les fmílies , que f molts nys , i d’ltres que mi , hn rribt l meitt d’quest sou , i d’ltres que s’hn de conformr mb un ¼ prt ,i els governnts no els hn tingut en compt ; crec que j es hor de que tots i contribuïm com mes millor per grntir el benestr del futur per tothom. Tothom de col·lborr ;Qun dic “que tothom de col-lborr” , vull dir que tmbé els membres del govern i de les dministrcions , com Presidents , lcldes , jutges , dvocts , notris , i comndments militrs , tothom, rrn i rreu, per intentr trobr solucions l greu problem que scsej l’economi del nostre pís , ( l’estt espnyol); del sistem finncer de l bnc ncionl i interncionl , crec que son els que l’hn esmicolt que hn de buscr l solucions, , i hn de fer-ho mb els seus mitjns , i no mb diners del contribuent; si no posem fil l’gull , no pssrà mss temps , que l crisi es trnsformrà en pobres i fm , i es lo pitjor que podri pssr l nostre pís i rreu, mb el diner dels ciutdns controlt per l bnc.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 20:27 h
Després de l revolt dels usuris gironins de l líni del tren Portbou - Figueres - Giron - Brcelon, del psst 3 de febrer (com protest cívic en contr d’un ml servei ferroviri i d’un ugment busiu dels preus) unit l’empntnegment de l situció Figueres, l incertes/bndonment del trm Figueres - Portbou - Cerver (mlgrt un petit mplició de les freqüències, tot i mntenir uns terribles punts febles en els nous horris) l fet de disposr d’unes interconnexions ferroviàries interncionls completment tercermundistes i ,en generl, l utilitzció d’un mteril mòbil totlment obsolet ( cl recordr el recent l’episodi de l’incendi d’un tren Delt Gvà ); nlitznt curdment l situció, només es pot rribr un conclusió: el problem de RENFE/ADIF Ctluny, i molt prticulrment l Regió de Giron, j no és només un qüestió de ml gestió i de pèssim plnificció o de menyspreu d’un servei públic, sinó que v molt més enllà de tot ixò: el mltrctment ferroviri cs nostre està esdevenint clrment un contenciós de cràcter colonil, l qul cos té un repercussió direct en l degrdció de l qulitt de vid de grn prt dels ciutdns de l nostr nció ctln.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 12:31 h
Mort d’un vitjnt Tetre Lliure Fins el 22 de febrer. Arthur Miller i Mrio Gs són un tàndem que no podri donr ltre resultt que el que podem veure fins el 22 de febrer l tetre Lliure de Brcelon sot el títol Mort d’un vitjnt. L’obr és present com un de les propostes més trctives de l tempord ls escenris de l ciutt. Un trducció de luxe càrrec d’Edurdo Mendoz, un direcció mgistrl de Mrio Gs (director del Tetro Espñol, Mdrid) i unes interpretcions molt l’lçd d’quest clàssic d’Arthur Miller, un de les icones de l drmtúrgi de tots els temps.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 10:40 h
BARÇA- SPORTING 3-1 Més Que un Club segueix sumnt punts (58 de 60, en un volt s'h psst per l pdr tot l llig espnyol mb excepció del Getfe). Aquest setmn mb dos gols d'Eto'o, mb un prtit superltiu d'Iniest, contr un bon Sporting mb un bon entrendor i posnt l seu lloc un bon grup de bocmolls que usen l prul "Messidependènci" com qui us "crisi finncer". D'ltr bnd, quest setmn hn rribt les primeres notícies sobre el finnçment: de moment, ens prenen el Busquets i el Piqué. Però no h sigut l'únic cos que h psst quest setmn.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 08:00 h
Ctluny és Europ i vol ser tn europe com sigui possible. És dir, necessit esdevenir un estt més de l Unió Europe. I, en quest sentit, és ben evident que l’estt espnyol no permet que els ctlns siguem tn europeus com hem estt, com volem ser i com necessitem ser. Bon prt de les dificultts i dels reptes de futur que plntej l’ctul crisi econòmic i moltes de les mences per l’estt del benestr pssen per Europ. Les institucions europees determinen el nostre mrc de relcions lborls, els rnzels per les nostres indústries, els horris comercils de les nostres botigues, el nostre sistem universitri, l producció dels nostres pgesos i les cptures dels nostres pescdors.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 01:05 h
Els vlencins estem costumts què els nostres governnts ens induîsquen episodis de pèrdu de memòri col.lectiv. A més de l'fició l "crpetsso" del govern centrl en totes les seues expressions i formes de governbilitt de l democràci, Vlènci hem de ptit un plus de vergony. Primer el mnteniment d'un bon grpt de noms de plces i crrers públics mb noms de frnquistes il.lustres (i no tnt), i un mgnific representció escultòric d'individus infectes escmpdes llocs públics. Després d'ixò, ptim mb un dolor punyent com l cementeri generl de Vlènci hi h un projecte d'edificció sobre les fosses que llotjven l vergony de l repressió frnquist l que fór l'últim cpitl de l Repúblic.
Llegir-ne més
9 de febrer de 2009 00:00 h
Hi h gent que f músic que és professionl i viu de les coses que f. D'ltres que són mteurs i que fn de les seves crecions un psstemps. Hi h gent que directment és ptètic i prctic l'rt de l músic tlment com si ho fessin mb els genitls. I després hi h gent com en Dvid que és un rr vis en quest món. De fet, el podríem djectivr com cntutor electropop bont l D.I.Y. És un rtesà de l músic humil i proper que qun es tnc en un rcó de cs sev es trnsform en un credor curiós i preciosist. No és professionl, perquè gràcies Déu i mlurdment es guny l vid d'un ltr mner, que si ho hgués de fer de l músic.
Llegir-ne més
8 de febrer de 2009 13:52 h
I hui te n’oblides, però despús demà no ho recordes i no sp com, ni perquè. I un ltre di bdes i no sp com, ni perquè. De vegdes t'enfdes i no sp com, ni perquè. Del no res t'emociones i no sp com, ni perquè.El somriure t'bndon i no sps com, ni perquè. I vit no sps on ets, com tornr-hi i no sp com, ni perquè. I mss sovint et beus l'enteniment i no sp com, ni perquè. L mird perdud, bsent, sense llum i no sp com, ni perquè.I rrib un di que vegetes: mut, ert, cot, prim, frt i no sp com, ni perquè.
Llegir-ne més
8 de febrer de 2009 12:58 h
A rel de l crisi humnitàri que v provocr el cicló Nrgis el mig del 2008 Birmàni (tmbé conegud per Mynmr), l’Agènci Ctln de Cooperció l Desenvolupment (ACCD) v envir jut humnitri per vlor de 196.000€ trvés de Creu Roj de Ctluny. Sis mesos després, l Generlitt de Ctluny torgv el XXè Premi Interncionl Ctluny comprtit entre l metgess birmn Cynthi Mung i l polític birmn empresond Aung Sn Suu Kyi, que en quest drrer cs er recollit per l líder kren Zoy Phn. Tots quests esdeveniments m’hn vingut l memòri en ssistir divendres psst l seminri relitzt Cs Àsi que, mb el títol “El rol de les ètnies en el procés de pu i reconcilició Birmàni”, vig inugurr mb el president de l Ntionl Colition of the Union of Burm (NCUB), Prlment birmà l’exili, Nwe Aung, i l President de l’ssocició Birmàni per l Pu, Conch Pinós.
Llegir-ne més
8 de febrer de 2009 12:00 h
En els eleccions presidencils mericnes de 1992 Bill Clinton li etzibà l llvors president Bush, que comptv mb els triomfs de l'esfondrment del bloc soviètic i l victòri l guerr del Golf, "És l'economi, estúpid!". V centrr l cmpny en les mesures per combtre l recessió, gunyà, les v posr en pràctic, i tinguérem 8 nys de progrés econòmic i democràtic mericà i mundil. Clinton ho v fer perquè presidi un Estt, mb el poder, les competències, i els diners per executr les seves decisions. Espny té Estt propi, "expresión formlizd de un ordenmiento constituido por voluntd sobern de l Nción espñol, únic e indivisible" , però Ctluny no en té, es limit l Generlitt, "un sujeto credo, en el mrco de l Constitución, por los poderes constituidos.
Llegir-ne més