17 de març de 2010 17:21 h
No hi ml que per be no vingui El resultt d’quest nevd que tnts problemes i discrepàncies h provoct , es un grn ocsió que no es pot mlbrtr , per l grn vi de llocs de trebll , que l intel·ligènci h de florir , per intentr treure profit de tot l fust i el sotbosc com biomss, que es f necessri netejr dels boscos d’rreu. Dels cinc milions d’turts que tenim l’estt , un bon prt podri tenir un ocupció en l secció del medi mbient , que es un dels temes institucionls que mes tenció estnt reclmnt per l prevenció de l’esclfment del plnet , i per els riscos constnts d’incendi , mb les despeses econòmiques i humnes que represent , ró per l qul es imprescindible un previsió temps , tenint en compt que tot i tenir el dret cobrr l’tur , en situcions de crisi, ningú h de poder rebutjr un lloc de trebll , encr que sigui per netejr el bosc; hvent-hi fein , no es lògic cobrr per no fer res , qun ls boscos hi mnc m d’obr per sobreviure, tn el bosc com l’ésser humà.
Llegir-ne més
17 de març de 2010 15:40 h
Arrn de l’entrevist relitzd per l director de TV3, Mònic Terribs l president José Montill, s’hn produït un seguit de reccions en contr de l periodist, en considerr excessiv i definir com “interrogtori” l’entrevist del dilluns l nit. Doncs be, com no podi ser d’ltre mner, persontges com r Jon Ferrn no hn dubtt ni un instnt en criticr l suposd dures de l’entrevist. El que m’indign, és l hipocresi mb l qul es revesteixen questes crítiques; Jon Ferrn cus l presentdor de dur terme un “interrogtori”, el fet que no es pot tllr un president mentre quest prl, etc.
Llegir-ne més
17 de març de 2010 06:57 h
Celebro que reconeguts progres es mnifestin contr l dictdur cstrist, sense complexos ( diferènci d'ltres): llegeixo que Almodóvr, An Belén i Víctor Mnuel s'hn dherit "Jo cuso l govern cubà". A l'igul que vig denuncir els seus còmplices, reconec tots (quests i tots, suposo que tmbé hi h molts progres ctlns que donen suport, però ho desconec) que denuncien quest i qulsevol dictdur. Jo tmbé cuso l govern cubà: "Jo cuso l govern cubà". I ls còmplices de l dictdur cubn Ctluny.
Llegir-ne més
17 de març de 2010 05:00 h
Es queden els de sempre, titulv Miquel Mcià Nció Digitl. L crònic de les eleccions l Col·legi de Periodistes de Ctluny er l d'un mort nuncid. Josep Mri Mrtí és el nou degà, i el derrott Slvdor Cot s'h post l sev disposició per començr trebllr en les necessàries reformes internes. L imtge del Col·legi h quedt per terr, especilment després d'un cmpny electorl gr i brut. Uns i ltres hn estt incpços de fer cmpny sense feblir l institució, és dir, el Col·legi. I r que j s'hn fet les eleccions el que els toc és posr-se trebllr perquè encr que es quedin "els de sempre", cbin mb els problemes de sempre.
Llegir-ne més
17 de març de 2010 05:00 h
Al meu pís l pluj no sp ploure: o plou poc o plou mss; si plou poc és l sequer, si plou mss és l ctàstrofe. Rimon El clim mediterrni té fm de benigne. Té fm de ser un clim d’hiverns curts i ssolellts que s’lternen mb estius temperts per l presènci del mr i l’efecte refrescnt de les mrindes. I quest bon prems h propicit l’impressionnt desenvolupment turístic del nostre pís, que ny rere ny treu milions de persones. Però tot i l bon fm, el clim mediterrni no ho és gire de benigne, sobretot si tenim present l freqüènci mb que es donen episodis tmosfèrics extrems que vn des de grns nevdes com l de dilluns psst fins les pluges torrencils, les inundcions, les ondes de fred o de clor i les sequeres prolongdes, com l que ptíem f tres nys.
Llegir-ne més
16 de març de 2010 22:43 h
L Reserv Federl Americn h decidit mntenir els tipus d'interès extrordinàriment bixos, i en 4 minuts de diferènci he rebut quests dos misstges de dos dels meus diris de referènci. El New York Times h envit el següent: Seeing Wek Recovery So Fr, Federl Reserve Leves Rtes Unchnged The Federl Reserve left its benchmrk interest rte ner zero on Tuesdy, ffirming its view tht job growth nd other economic indictors remined wek s the United Sttes slowly pulls itself out of recession. The Federl Open Mrket Committee, the Fed's chief policy-setting rm, left the Federl Funds trget t zero to 0.
Llegir-ne més
16 de març de 2010 15:46 h
L nevd de dilluns psst h tornt posr de mnifest les deficiències cròniques del sistem de trnsport i distribució de l'electricitt cs nostr. Com er d'esperr el delegt de REE, el president, el conseller d'Obres Públiques de l Generlitt i el cp de l'oposició s'hn presst reclmr un cop més l MAT com l'elixir mirculós que ens huri estlvit els grvíssims problemes que hem ptit i que milers de ciutdns continuen ptint. Tnmteix, qulsevol person mb dos dits de front entén que el problem no és disposr de més electricitt, sinó estructurl.
Llegir-ne més
16 de març de 2010 07:21 h
Com er l vid bns d'Internet? Ups... Hi h eines vui indispensbles (o no) que f no gire temps ni tns sols existien: Internet, els ordindors o els mòbils. És possible viure sense mòbil? Doncs sí, f uns nys bé que ho fèiem. De fet, qun vivi NY (2000 2002) no teni mòbil i no pssv res: qun quedves hvies d'rribr l'hor, si volien prlr mb mi m'hvien de trucr cs, i si em volien loclitzr o dir-me res urgent... doncs m'enviven un emil, que mb sort llegiri durnt les següents hores. Recordo que hi hvien uns qunts que tenien un cos que es dei Blckberry per veure els seus emils i jo pensv "quin xorrd, no es poden esperr un eston per veure els seus emils? per què necessiten estr hiperconnectts?".
Llegir-ne més
16 de març de 2010 05:00 h
V hver-hi un temps sense sigles. No ens cli l TDT per veure el món, ens diverti perdre’ns i per ixò el GPS er innecessri, i mi no hvíem de pssr l ITV perquè no ens cigués un mult, bàsicment perquè el nostre univers el podíem bstr peu. L gn er p, l set, igu, i l son, sonet. Així de fàcil. Així de senzill. En quells dies en què tot er simple vm descobrir, trvés d’lguns grns professors i de moltes hores d’insomni, l poesi de Slvdor Espriu i el significt ocult de les prules. Vm sber que els xiprers no eren rbres sinó mort, que el mr simbolitzv l’eternitt, o que Sephrd representv l penínsul Ibèric, o un Espny mb lloc per tothom, o, en rgot contemporni, un estt espnyol plurincionl.
Llegir-ne més
16 de març de 2010 05:00 h
Dvnt de l ciutdni sense llum cus d’un nevd i mb els polítics mb les mns lligdes per portr solucions, l situció és més que drmàtic. Aquest vegd Esquerr Republicn, trvés de Jon Rido h dit les coses pel seu nom. L cigud de les torres no pot ser imputble l'bsènci de l MAT, j que és un justificció oportunist i fls. Un empres privd que dispens el subministrment mb nom i cognoms, Endes, h deixt de complir mb les obligcions de mnteniment de l xrx d’instl·lcions durnt nys, i ixò h conduit l ctul desstre.
Llegir-ne més