25 de març de 2013 12:04 h
Estem envoltts d'ERE,s i d'ERO's que, bix conceptes de bon llegir com “Expedient de Regulció”, no fn més que incrementr les xifres i les llistes de l'tur. Centrnt-nos en els que es poden relcionr mb el funcionrit i per l mteix regl de tres, no n'hi cl l Congrés dels Diputts, ni l Sent, ni ls Ministeris, ni l'Exercit, per exemple ?... O és que ixò només vl pels funcionris dels Hospitls, de les Escoles i dels Serveis Socils bàsics d'tenció l ciutdni ?. Desprès d'brtir les reduccions de plntilles, de les retlldes de sous i l pujd mnslv dels impostos - no només de l'IVA- diuen que el proper ps poden ser les j congeldes pensions, que en molts csos j rtllven l'insuficiènci.
Llegir-ne més
25 de març de 2013 00:00 h
L setmn pssd vig tenir l sort i el bon gust d’ssistir l’cte de presentció del Col·lectiu Wilson, entitt formd per sis prestigiosos cdèmics ctlns, tots ells ctedràtics de reconegudes universitts europees i mundils, que vn trir Brcelon i el Cercle d’Economi per donr-se conèixer oficilment l grn públic. Aquest entitt –fundd per Xvier Sl i Mrtin, Crles Boix, Jordi Glí, Jume Ventur, Pol Antràs i Gerrd Pdró– v ser cred l trdor de 2012 mb l finlitt de contribuir, mb rguments sòlids i contrstts, l debt polític, econòmic, socil i culturl que ctulment té lloc Ctluny sobre l conveniènci o no d’independitzr-se de l’estt espnyol.
Llegir-ne més
24 de març de 2013 11:03 h
Això és el que es desprèn de les seves declrcions, que desir moll, mner de dirrees mentls, com si hgués perdut l cpcitt que huri de tenir pel càrrec que ocup. No se li h ocorregut ltr cos que dir que dels 10.000 professors existents, 2.000 fn polític les ules. Ho h dit mb un to despectiu, com si quest 20% que form prt del professort fos escòri, ctuàs mlment i que hguessin d’esser els primers expedientts en un llei que prepr l Conselleri d’Educció, sobre el comportment del professort les ules.
Llegir-ne més
24 de març de 2013 09:50 h
Els contrris l procés de sobirni sembl que respiren lleujts quest setmn. Per rons econòmiques hn post Ms sot els peus i r ixecnt només lleugerment l pressió sembl que l’obliguen negocir. I dic sembl perquè per prt de l’Estt només hi h hgut promeses de flexibilitzció del dèficit. Algú es pens que, fins i tot si s’rriben concretr, serà degut un tc de mgnnimitt? Al contrri el PP sp que si cb posnt en fllid Ctluny i Vlènci que representen més de l 3 prt del PIB i de l’exportció, l’eix mediterrni s’emport Espny per dvnt.
Llegir-ne més
23 de març de 2013 17:43 h
A hores d'r, Ctluny viu un moment, socil i ncionl, molt mortificdor: terriblement complict. En quest, molt ltert –meteorològicment prlnt– mrç del 2013, l nostr nció ctln es trob en un situció d'utèntic emergènci ncionl. L nostr drmàtic dependènci –polític i econòmic– un Estt espnyol clmitós, morós fins l moll de l'os, provoc que l inquietud de l nostr gent vgi gunynt terreny mrxes forçdes. Però el punt d'inflexió, bsolutment incceptble, és l imposició d'un objectiu de dèficit superdogmàtic (molt pitjor del que pliquen Brussel•les i Berlín Grèci) que l pràctic implicri que el govern de Ctluny huri d'provr un pressupost de guerr, mb unes ntihumnitàries retlldes de 4.
Llegir-ne més
23 de març de 2013 15:42 h
M'grdri dedicr quest entrd l bloc per llençr un petició forml l president d'Esquerr Republicn de Ctluny, el senyor Oriol Junquers. Ell que està dedicnt tnts esforços exposr l poble ctlà les rons de l retlld de 4.400M€ que huri d'plicr el govern ctlà de cr el pressupost del 2013, rons que l mjori d'independentistes coneixem en detll. Ell que sp millor que ningú l mgnitud de l trgèdi del què suposri plicr quest retlld, i que està trobnt tot men de dificultts per tl de convèncer el govern que cl ccelerr el procés cp l independènci si volem evitr l fllid de l Generlitt de Ctluny, i per tnt, un cop molt dur l'econòmic del nostre pís, que obriri l port l intervenció d'Espny i l control totl de Rjoy de l polític del nostre pís.
Llegir-ne més
23 de març de 2013 08:10 h
Hem entrt en un moment de l btll delict. El bloqueig de l Generlitt per l'ctució ofensiv de l'Estt, especilment dur pel que f temes de finnçment, busc de form gens dissimuld mostrr on està el poder i on hi h els súbdits i colonitzts. Aquest ofensiv té, però, ltres conseqüències. Un no és gire bon. L colició en el govern de Ctluny i tots els prtits fins f poc utonomistes encr ctuen i prlen com si continuéssim vivint en l ficció que l'utonomi significv utogovern. Això f que, com h ssenylt Oriol Junquers en múltiples ocsions, no s'entengui com el govern no surt en tromb mb xifres i fets l mà explicr –òbviment reconeixent en bon prt l ficció del psst– com Mdrid té l pell pel mànec.
Llegir-ne més
22 de març de 2013 22:38 h
El primer LP dels Betles es v publicr el 22 de mrç de 1963, vui f justment 50 nys. Després de l'èxit conseguit pel single Plese Plese Me / Ask Me Why publict l'11 de gener d'quest mteix ny i que v conseguir rribr l número 1 de les llistes, es fein necessri entrr l'estudi per preprr un llrg durd. Sot l direcció de George Mrtin (mb Normn Smith com enginyer i Richrd Lnghm com segon), el grup es v tncr l'Estudi 2 d’Abbey Rod el di 11 de febrer de 1963, per grvr les deu cnçons que fltven per completr el disc, doncs s'hvi decidit que tmbé s'inclourien les qutre cnçons editdes en formt single nteriorment.
Llegir-ne més
22 de març de 2013 17:14 h
Imgineu-vos que viviu en un pís on el Prlment escull cd ny un membre del govern per fer de President 365 dies. Amb quest sistem ningú li puj el càrrec l cp i ssumeix junt mb un ministeri unes funcions representtives que en ltres llocs h de fer un fmíli en el sentit més mpli de l prul, mb uns centenrs llrgs d'ssistents, de membres de segurett i tot un exgerd demostrció de drets dinàstics. Imgineu-vos que el President del vostre pís, mlgrt que j no és un jovencell, és un prcticnt de l'esquí de fons, molt més dequt l sev edt que l'esquí lpí.
Llegir-ne més
22 de març de 2013 13:41 h
Crec en l prems comrcl i en l sev vibilitt com producte informtiu. Però no, tl com ho és ctulment. H d’innovr o el retrocés seri imprble. Cp mitjà h substituït un ltre. Però el poder destructiu d'Internet i pltformes mòbils en l impressió és innegble. Crec que les nostres publiccions hn de perdre l prul pper de diri. Hn d'esdevenir un pltform gnòstic de mrques de notícies sense perdre l sev missió principl: explicr bones històries, el periodisme de qulitt i servei públic de proximitt.
Llegir-ne més