9 d'abril de 2016 10:15 h
Bruno i les línies obliqües 1 Primer prt Cmins i rcons de l ment se li nven omplint. L geogrfi li permeti volr d’un lloc un ltre, en el mp, és clr. En les orcions, les grmticls, uni prules per entendre el llengutge. No li cli ni cntr els números de multiplicr. S'ho v prendre de seguid, tot i ser el petit del grup. El que més li grdv er ronr mb un discurs brillnt i un prlr mb elegànci. Increïble però mi no s’grrv de l rob de l mre per no entrr l’escol. No fei cmpn com ltres que s'excusven per hver d’nr fer rvenells i lletsons en mrges i erms, vés sber si eren posr envisc en el riu per cçr ocellets.
Llegir-ne més
9 d'abril de 2016 00:00 h
El Estdo está desbocdo. El gobierno del PP desquicido. Est semn, un vez más, su ministro de Hciend Cristóbl Montoro nos ofrece de su puño y letr lo que un Estdo centrlist, con un pésim gestión en culquier de sus ministerios, puede hcer cundo le vienen ml dds. El presidente de l Generlitt, Crles Puigdemont, h reprobdo l ministro ls decisiones que está tomndo en mteri de control del gsto de ls comuniddes utónoms y lo h cusdo de tener un conduct que pone en riesgo el crecimiento socil y económico de Ctluñ.
Llegir-ne més
8 d'abril de 2016 23:37 h
Vell polític l poder i noves eleccions espnyoles l cntond. És l conclusió de l rectivció dels moviments quest setmn per trobr un solució l’tzucc de l investidur. Després de setmnes d’especulcions, Ciuddnos, PSOE i Podemos s’hn reunit quest dijous per mirr si hi hvi lgun opció d’explorr lgun pcte. El prtit de Pblo Iglesis h dit que no, perquè les ltres dues formcions no es volen moure del seu document. A més, el líder de l cèlebre cu portrà consult entre l militànci l’cord entre socilistes i ‘nrnjitos’ –però sense preguntr el sentit del vot dels seus diputts en quest escenri- i d’ltr bnd l’opció que defensen ells.
Llegir-ne més
8 d'abril de 2016 18:02 h
Per què l cultur h esdevingut un element essencil de les nostres vides i un de les principls preocupcions polítiques? Com hem rribt construir l nostr ctul societt del coneixement i de l informció? A l sev obr Els poders de l cultur, Jen-Louis Genrd cerc respostes questes qüestions. L sev conclusió és que les dues crcterístiques principls de l cultur modern, l crític i l’expressivitt, s’hn mnifestt en l reivindicció dels drets i llibertts fonmentls: llibertt de prems, d’ssocició i de reunió.
Llegir-ne més
8 d'abril de 2016 11:49 h
Espny és ingovernble perquè és un Estt forjt des de l’uniformisme, el pensment únic, l’odi l plurlitt i llò que sigui diferent. Sempre h estt ixí. Sempre h psst de dictdur democràci fluix, verd i mb tics dicttorils. Ni en dictdur ni en democràci Espny encr no h conegut l seprció de poders. Qun hi h hgut lgun intent de cnvi sempre, sempre, h frcsst. Espny és quell pís que no vol vnçr, quell pís on guny el PP i on tornri gunyr encr mb més vnttge.
Llegir-ne més
8 d'abril de 2016 09:05 h
L’increment del dèficit públic és responsbilitt direct de qui i com el mrc, de qui te els qurtos, els dministr i els distribueix. Qui utilitz els mitjns de que dispos mi pot ser el màxim responsble del resultt. Com h dit en un entrevist RAC1 l’ex-secretri generl d’Economi i Coneixement, Albert Crrers “Acusr Ctluny i el Pís Vlencià és ben bé treure’s les puces de sobre”. Brussel·les mrc un dèficit l’Estt, i l’Estt, per l sev estructur territoril, el reprteix, mjoritàriment, les Comunitts Autònomes.
Llegir-ne més
8 d'abril de 2016 08:22 h
Cóm defensr l llengu ctln (08/04/2016) L fcilitt mb que hom bndon l’ús socil de l llengu ctln cd di és més grn. El més greu, com nov tendènci, és usr l llengu espnyol, com ressort simpàtic o en form de frses fetes, en les converses entre ctlns. Per molts ctlns és un form d’proximr-se o mntenir un cert bilingüisme, i pels cstellns l’ocsió d’nr propgnt el seu poder. Tot plegt, cl dir-ho, només tenint en compte el context fonètic, j que en termes grmticls o semàntics, l’bisme j s’h produït, i sense cp opció, l llengu ctln j h estt condemnd, dvnt l nostr pssivitt, i l dels seus representnts polítics.
Llegir-ne més
7 d'abril de 2016 23:59 h
Avui és el di en què hem vist com el Prlment de Ctluny tornv votr un moció en el cmí de l desconnexió del 9N, però mitges. Podriem dir que l CUP h conseguit l’objectiu d’exercir l pressió ‘retrtnt’ el govern mb el seu ‘poc’ compromís, j que h rebixt el contingut inicil de l propost cupire. Per ltr bnd, JxSí pot dir que h slvt un ltre mtch bll i que respirrà oxigen durnt uns dies més l’esper de l nov menç que vingui des de l’esquerr lterntiv mb l recnç de pensr que potser els seus socis de governbilitt hn ixect l llebre bns d’hor.
Llegir-ne més
7 d'abril de 2016 23:26 h
Qun l senyor Montoro no li qudren els comptes, costum culpbilitzr lgú, en quest cs Ctluny, i d’un mner brroer, sense rguments, mb un deslleiltt totl i impròpi d’un ministre d’un Estt que vol ser modern i europeu, encr que estigui en funcions. Crec que és molt importnt posr l’bst de tothom lgunes ddes per tl que es puguin visulitzr, d’un bnd, les exigències que f el ministre les comunitts utònomes que no responen les directrius d’Europ, i d’ltr bnd, els seus flgrnts incompliments.
Llegir-ne més
7 d'abril de 2016 19:00 h
El 4 de febrer, l Comissió Europe lertv que Espny incomplirà les seves obligcions de reducció del dèficit si no retll ulteriors 8.600 milions més de les retlldes j previstes pel PP mb els pressupostos per l 2016 j provts el psst mes d’gost. Per tnt, un de les primeres mesures del proper executiu espnyol serà l revisió dels pressupostos generls d’quest ny fi de complir els objectius de dèficit imposts per l dictdur finncer de l UE. Els estts hn perdut l sev sobirni i vui en di els electors de cd nció j no poden escollir qui els governrà, j que els electes només hurn de complir les ordres de Brusseŀles mb l’únic objectiu de slvgurdr el sistem bncri i els mercts finncers interncionls.
Llegir-ne més