18 de setembre de 2007 01:30 h
Sembl mentid de quin mner m&ecute;s r&grve;pid i imgintiv es troben solucions ls grns problemes que pteix l ciutdni qun s’costen comicis electorls. A tll d'exemple, les drreres propostes per fer front l’cc&ecute;s l’hbittge o l gesti&ocute; del servei de rodlies de Renfe, per posr nom&ecute;s dos exemples de l’ctul cp del govern espnyol ZP i els ministres del PSOE. De l lmentble firmci&ocute; sobre l bon gesti&ocute; de Renfe que en podem fer des de Ctluny m’estimo m&ecute;s no fer-ne cp comentri, perqu&egrve; el gru de pres de p&egrve;l of&egrve;n.
Llegir-ne més
18 de setembre de 2007 01:04 h
Aquests dies l refundci&ocute; del ctlnisme "msin" pln pel Principt, i mlgrt trctr-se d'un propost vg, bstrct i mb tuf de boutde ( Mrgll li compt&grve;vem les mrglldes, Esquerr els controlem els rotets de clçotd, qun li retrurem Ms els tics npole&ogrve;nics?) j h servit perqu&egrve; els prtits ctlns es posicionin de cr un hipot&egrve;tic prtid de tennis. O posem de pdel, que qued m&ecute;s pol&icute;tic. Esquerr i Converg&egrve;nci sembl que costen posicions. L seves relcions, per&ogrve;, s&ocute;n tn irreconcilibles i les seves brlles tn de pti d'escol que n'hi huri per mrxr l Ctluny Nord i ll&icute; lmenys ser domints d'un mner m&ecute;s elegnt.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 23:59 h
Al Brç d’hoquei li h toct jugr contr el Vilnov l Llig europe. Com vilnov&icute;, veure el Brç jugnt contr l’equip de cs sempre m’h resultt curi&ocute;s. Com jo, l mjori dels qui veiem el prtit som culers, per&ogrve; tmb&ecute; com jo quell di donem el nostre suport l Vilnov. Penso que &ecute;s totlment comptible un cos mb l’ltr, j que nimr l’equip propi no h d’implicr forçosment l’insult grtuït l rivl. I menys l Brç. S&ecute; que hi h qui ho f i molts llocs on el Brç d’hoquei s’hi trob.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 22:44 h
“És ell, és ell!”, v dir l’ltre di, tot ssenylnt-me mb un dit cusdor, un senyor que em vig trobr l’utobús. Jo no li vig fer cs, perquè no m’grd cure en provoccions bsurdes, i no vig bixr fins rribr l mev prd. Però just posv els peus l vorer, un grup de joves del club de l’cné excessiu i el bigoti incipient es v posr riure de mi mentre em mirv mb post fotet: “És ell, és ell!”. Em començv pujr l mosc l ns —per dir-ho mb un expressió per tots els públics; de fet, em vindri més de gust dir “que j n’estv fins ls collons”, però no, no ho diré, no insistiu—, doncs ixò, que m’estv pujnt l mosc l ns perquè no enteni què trei cp quell fet.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 21:40 h
L'rribd del TAV (tren d'lt velocitt) està suposnt veïns i usuris de Renfe un cúmul de problemes: des de retrds injustificts Rodlies (el fmós cos d'quest estiu) fins vivendes hbittges que presenten seriosos indicis d'esfondrment. Sense oblidr el prny nti-estètic (no diré nti-nturl) que supos trçr un líni físic entre Brcelon i Mdrid. Un més, vj. Però qun tot ixò té lloc, sempre hi h lgú que diu "pciènci, que vit tindrem el TAV" (de fet, normlment, diuen AVE). I mi què? És que el TAV obrirà els ulls tot Ctluny? Vl l pen tnt inversió, destross i mls de cp? Prlen-me.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 20:17 h
Els ctlns no som els primers! Espny/Cstell durnt molts segles h estt robnt i oprimint pobles un bnd i l'ltr de l'Atl&grve;ntic gunynt-se l'odi d'quells que no obliden. D'quest mner no hn sbut conservr cp de les seues col&ogrve;nies. Sembl que quest comportment ptol&ogrve;gic el porten ls gens, i &ecute;s clr, r el ptim les col&ogrve;nies de l pen&icute;nsul, les &ucute;niques que conserven. Per&ogrve; de l mteix mner que hn perdut l rest, que ens robin i estrngulin tn com puguin perqu&egrve; vit serem hist&ogrve;ri.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 15:18 h
Els ctlns i els bscos ho tenim ben fumut per conseguir fer un refer&egrve;ndum, j sigui el 2007, el 2014 o el 1.369.523. L principl trv &ecute;s legl, perqu&egrve; segons l llei necessitem el perm&icute;s de l’Estt espnyol per convocr-lo, i quest no sembl estr mss entusismt mb l ide. Per qu&egrve; es neguen txtivment deixr-nos fer quest consult populr de cr&grve;cter pc&icute;fic i bse democr&grve;tic? L respost &ecute;s ben senzill. No &ecute;s que tinguin por que l respost sigui un mssiu S&Icute; fvor de l independ&egrve;nci.
Llegir-ne més
17 de setembre de 2007 05:00 h
Sr. Zptero, li demno que per un moment fci un exercici d'imginci&ocute;. El que li suggereixo de fet, &ecute;s que per un instnt s'imgini que l Constituci&ocute; provd el 1978, l'ny en que vig n&ecute;ixer jo mteix, pugu&ecute;s incorporr lguns errors. Insisteixo en que tot plegt no &ecute;s m&ecute;s que un trebll de pol&icute;tic ficci&ocute;, no se m'esveri. Imginis tmb&ecute; que quests suposts errors puguessin estr perjudicnt un importnt nombre de ciutdns. Provi-ho. Pensi que ls nys següents de l mort del dictdor Frnco, l'mbient encr estv un xic enrrit, i els poders f&grve;ctics cpitnejts per un ex&egrve;rcit crescut potser, nom&ecute;s potser, vn pressionr un mic l situci&ocute; de trnsici&ocute; que v viure quest estt.
Llegir-ne més
16 de setembre de 2007 13:59 h
Vius, mtent, els dies previs l’inici del primer curs universitri. T’hn venut que ets prop d’un bon oportunitt per invertir el futur. Els frontes com un cdell dispost empssr-se, d&ogrve;cilment, l mt&egrve;ri grnuld i les mneres impertinents que fci flt. Si conv&ecute;, t’hi posr&grve;s un embut. Ben vit dur&grve;s crpet corportiv, com els m&ecute;s grns, qui mirr&grve;s mb gnes d’emmirllr-t’hi. Amb gnes de, com ells, estr tocr de l’Olimp, d’un sou que et permeti el cotxe desitjt i l segon resid&egrve;nci &ndsh;l primer &ecute;s un &grve;tic-hbitci&ocute; cs dels pres.
Llegir-ne més
14 de setembre de 2007 17:54 h
Poc inter&egrve;s ixecr&grve; segurment quest comentri, per&ogrve; teni gnes de prlr-ne. Tothom &ecute;s conscient que, si m&ecute;s no bns dels 2010, es produir&grve; "l'pgd nl&ogrve;gic". Aquest fet &ecute;s menys inversemblnt del qu&egrve; sembl. L'ctul tecnologi d'emissi&ocute; d'ones vi terrestre &ecute;s obsolet, que dt de mitjns del segle psst. Fei flt un remodelci&ocute; que solvent&ecute;s lguns dels problemes i defici&egrve;ncies de l'ctul sistem. L topologi digitl permet que ll&grve; on bns hi cbi un cnl nl&ogrve;gic r n'hi c&grve;piguen m&ecute;s; que mb menys potenci s'rribi ls mteixos llocs i de mner m&ecute;s fible (mb menys interfer&egrve;ncies); o que, fins i tot, poguem tenir noves eines com l comunicci&ocute; bidireccionl, interctivitt; etc.
Llegir-ne més