10 de setembre de 2007 16:10 h
Eren qurts de nou del mti, d’un dissbte qulsevol del mes d’gost. L tempertur, pssnt per ben poc del 20ºC . Estv gudin d’un dels pisstges mes poc conegut de tot l ctluny interior. Er dlt d’un dels ponts que trvessen el Cnl d’Urgell l seu ps per terres del Pl d’Urgell. Aquest tur&ocute; improvisst em mostrv tot l sev belles i esplendor de les terres de sec d’quest indret. Adsort pel pisstge no m’en dono que s’tnç un pges de l zon i em diu cu d’orell.
Llegir-ne més
10 de setembre de 2007 05:00 h
Montill no rebr&grve; l Dli Lm, l&icute;der budist i il·lustre premi Nobel de l Pu perqu&egrve; segons el president de l Generlitt de Ctluny, quest no &ecute;s un dirigent pol&icute;tic. Brillnt senyor Montill. El Dli Lm hvi d'hver vingut l'ny psst, per&ogrve; finlment no v poder ser per rons de slut. Per&ogrve; no vn ser ps rons de slut el motiu pel qul el Dli Lm no v poder venir Brcelon en motiu del F&ogrve;rum de les Cultures, l'ny 2004. El motiu vn ser suposdes pressions per prt del govern xin&egrve;s.
Llegir-ne més
10 de setembre de 2007 00:31 h
Un diri brcelon&icute; -bilingüe, per m&ecute;s descripci&ocute;- publicv vui un entrevist l n&ucute;mero 2 de foment, V&icute;ctor Morl&cute;n. El secretri d'estt d'infrstructures, l cr mble de l ministr &Acute;lvrez, &ecute;s un home molt de Ferrz, de l'escol Zptero. Moltes promeses i molt bon cr, per&ogrve; l'hor de veritt els trens segueixen nnt mlment. Com el seu mentor, &ecute;s mnt dels grns gestos: nr viure Brcelon i gfr el tren cd di en plen vor&grve;gine d'veries &ecute;s un cop d'efecte.
Llegir-ne més
10 de setembre de 2007 00:00 h
Retrnsmetre els prtits del Mdrid per Ctluny R&grve;dio &ecute;s un decisi&ocute;, primer de tot, gosrd. L veritt &ecute;s que el primer cop que ho vig sentir em v sobtr, vig experimentr sentiments contrdictoris i encr no puc dir que tingui un posicionment definitiu sobre el cs. L veritt, per&ogrve;, &ecute;s que cd vegd que se m’intent explicr l’rgumentci&ocute; dels fvorbles l decisi&ocute; me’n vig m&ecute;s cp ls desfvorbles l inicitiv. No podem mgr que els ficionts cul&ecute;s ens encnt veure perdre el Mdrid, de mner que per quest bnd l’emissor sp que l clv.
Llegir-ne més
9 de setembre de 2007 00:25 h
Hi h lgun rm Ctluny sense representci&ocute; sindicl? Fins r cr&egrve;iem que no, per&ogrve; l'ctulitt dels &ucute;ltims dies ens h demostrt com n'est&grve;vem d'equivocts. Dos persones, dos homes que veuen com l precriett lborl en l que viuen sotmesos els empeny cp un espirl de silenci medi&grve;tic d'on n'hn de sortir, s'uneixen per fer forç i reclmr els seus drets com ex-presidents de l Generlitt. Jordi Pujol surt de l'ostrcisme per prlr-nos del tncment de cixes. Poc despr&ecute;s, Psqul Mrgll el recolz i diu que t&ecute; tot l r&ocute;.
Llegir-ne més
8 de setembre de 2007 01:19 h
Escriu Roberto Svino l seu mervell&ocute;s llibre Gomorr (Emp&ucute;ries, 2007), que un pentito &ecute;s quell mfi&ocute;s que treix l fm&icute;li i xerr tot el que pot l polici, estlvint-se ix&icute; un prt considerble de l pen i rriscnt-se, ix&ogrve; si, ser cosit trets l proper vegd que trepitgi el crrer. Fernndo Alonso i Pere Mrt&icute;nez de l Ros no sern cosits trets -ni hi h l intenci&ocute;, compte-, per&ogrve; l sev col·lborci&ocute; mb l FIA &ecute;s comprble l dels pentito npolitns.
Llegir-ne més
7 de setembre de 2007 21:01 h
“De tnts com en mnquen duem l mem&ogrve;ri de lo que sofriren, -de lo que hem sofert-, de l trist lluit sense fe ni gl&ogrve;ri d’un poble que es perd. Germns que en l pltj plornt espereu, ploreu, ploreu!”. D’quest mner, l "Cnt del retorn", Jon Mrgll es plny dels gireb&ecute; 60.000 soldts espnyols morts en l Guerr de Cub. Mlgrt quells 60.000 morts, per&ogrve;, els responsbles del “Desstre” continuen dominnt l’Estt espnyol durnt d&egrve;cdes i, en bon mesur, segueixen fent-ho en l’ctulitt.
Llegir-ne més
7 de setembre de 2007 05:00 h
Els or&icute;gens del voluntrit lingü&icute;stic els trobem deu nys enrere en un inicitiv d’un grup d’estudints de l UAB, com respost l’rribd dels primers lumnes de progrmes europeus d’intercnvis universitris. El projecte v tenir molt bon cceptci&ocute; entre l comunitt universit&grve;ri i es v nr estenent d’ltres universitts del domini lingü&icute;stic, com l Universitt de Vl&egrve;nci i l Jume I, que r&grve;pidment vn copçr l ide que els mteixos lumnes fessin d’collidors i de guies dels lumnes estrngers que rribven les nostres universitts.
Llegir-ne més
7 de setembre de 2007 01:56 h
F uns dies que dono voltes l'&ucute;ltim espsme de Frnco, quell "tdo y bien tdo" (lligt i ben lligt), que tntes consci&egrve;ncies posteriors h torturt. L'&ucute;ltim estirbot del dictdor en form de frse feliç, infinitment recursiv, tnt gen&egrve;ric que podi plicr-se qüestions econ&ogrve;miques, pol&icute;tiques o l invenci&ocute; del velcro, posem per cs. Frnco mor&icute;, doncs, mrcnt consci&egrve;ncies, deixnt un llvor l cervell dels qui es quedven, un llvor que hbitulment es mnt&ecute; silencios i somort per&ogrve; que, dvnt de reversos o bufetdes de l hist&ogrve;ri, torn sorgir, reneix, revif en l mem&ogrve;ri i ens record, mb un veu f&ucute;nebre de collons: "Frnco j ho hvi previiiist", "Frnco j v diiiir-ho", "no ens en desprendrem mi".
Llegir-ne més
6 de setembre de 2007 19:40 h
Les prules Ctluny, refer&egrve;ndum, utodeterminci&ocute;, Spin, sobirni, ctlnisme… estn m&ecute;s vives que mi en el s&icute; de l nostr societt. Fet que considero plenment positiu mlgrt que, desgrcidment, sovint estn en boc de l grn pest que pteix el nostre p&icute;s: l clsse pol&icute;tic ctln. Ar, m&ecute;s, s'cost l Did de l'11 de setembre (celebrr un derrot diu molt de l mentlitt del nostre p&icute;s, per&ogrve; quest tem el deixo per un ltre di), di d'ofrenes, segdors, srdnes, senyeres, esteldes, flmenc (!!), etc.
Llegir-ne més