21 de setembre de 2007 12:53 h
Crmen, per fi hs nuncit el que tnt esperves. El que, de ben segur, nsiosment hvies filtrt l teu cercle m&ecute;s proper. Se’t fei dif&icute;cil contenir-ho. V quedr pl&egrve;s el grn di. Irrdives stisfcci&ocute;. Mirves de reüll l pre, qui et tirries sense contemplcions (gudint m&ecute;s que mb en Sostres, evidentment). I en el post de ministr, no podies mgr el tic pseudoprogre d’costment puntul l plebs, de bondt socit, de perdonr l vid ls qui no formem prt del cln. Diri que hs experimentt incomprensi&ocute; durnt mples jorndes.
Llegir-ne més
21 de setembre de 2007 09:19 h
Més enllà del fet que, f un prell de dies, l Ministr Chcón intentés en v scsejr l societt espnyol mb l ineficient propost d'judes l joves i hbittge de lloguer, començo tenir seriosos dubtes que questes judes, l mjori d'elles, ho cbin sent. Llegeixo que si quests 210 euros s'pliquen en molts csos, el cost suposrà uns 800 milions d'euros. Tenint en compte que els qui pguem impostos som molt menys que els més de 44 milions d'hbitnts peninsulrs ( excepció dels portuguesos i els ltres de Gibrltr), el cost per person, tot i que reltivment insignificnt, no és menyspreble.
Llegir-ne més
21 de setembre de 2007 05:00 h
Estem dvnt d’un nou curs escolr i des de l Pltform per l Llengu volem lertr de l possibilitt que el ctl&grve; deixi de ser l llengu vehiculr dels ensenyments prim&grve;ri. El fet que s’hgi obert l possibilitt d’imprtir un mt&egrve;ri no lingü&icute;stic en llengu cstelln obre un escletx molt preocupnt, prer nostre. Sbem perfectment que l pres&egrve;nci de l llengu ctln les escoles, recul. Un cert relxment i l’prici&ocute; de noves relitts lingü&icute;stiques en els centres i l’entorn no fvoreixen l nostr llengu.
Llegir-ne més
21 de setembre de 2007 05:00 h
&Egrve;s ben trist. L selecci&ocute; ctln de futbol, finlment no jugr&grve; cp prtit el proper 14 d'octubre, tl i com s'hvi previst en un primer moment. Despr&ecute;s v venir l federci&ocute; espnyol i v dir que res de res. Llvors, els ctlns vm dir que no necessitvem el seu perm&icute;s i que tirr&icute;em pel dret igulment. I els ctlns, crregts d'il·lusi&ocute; i cortge, hem tirt pel dret fins que hem topt mb l relitt. I &ecute;s que l relitt &ecute;s que potser els ctlns som molt decidits (tot i que jo tinc els meus dubtes), per&ogrve; l rest de federcions esportives les qui s'h plntejt de jugr quest prtit enlloc d'Estts Units nom&ecute;s s'hn mostrt decidides fins que lg&ucute; els h fet sber que quest prtit no comptri mb l'provci&ocute; de l federci&ocute; espnyol, i de retruc, l UEFA i l FIFA.
Llegir-ne més
20 de setembre de 2007 23:35 h
L ministre d'hbittge, Crme Chc&ocute;n, h presentt un pl per l promoci&ocute; del lloguer i l'emncipci&ocute;. Deixnt de bnd l clr violci&ocute; de compet&egrve;ncies -Frncesc Bltsr, conseller d'hbittge, j h comentt que l compet&egrve;nci &ecute;s de Ctluny- i el pressumpte plgi d'un pl nterior, presentt per l'ex-ministre del rm -Mri Antoni Trujillo- el nou pl d'hbittge &ecute;s un mesur que, lluny de solucionr el problem ctul, el mntindr&grve; i l'llrgr&grve;. Les judes previstes l lloguer -210 euros durnt 4 nys ls joves que cobrin menys de 22.
Llegir-ne més
20 de setembre de 2007 23:33 h
Els holndesos importen tnts pollstres d’Anglterr com els nglesos d’Holnd, uns qunts milions... I l pregunt que ens fem tots &ecute;s: perqu&egrve; no es menj cdsc&ucute; els seus ? L respost, contundent, dels posseïdors de l veritt (els economistes ortodoxos) &ecute;s que s&ocute;n les regles del merct lliure, l compet&egrve;nci. Per&ogrve; ix&ogrve; nom&ecute;s &ecute;s un exemple que il.lustr l norm l societt ctul: importem crn d’Austr&grve;li, just l’ltre costt del m&ocute;n, rob de l &Icute;ndi.
Llegir-ne més
20 de setembre de 2007 13:24 h
F pocs dies ens prohibien jugr un mist&ocute;s Ctluny-EUA i bns d’hir ens vn tombr dues proposicions de llei, que tmb&ecute; considero mistoses, perqu&egrve; nom&ecute;s demnven respectr drets i no ps obligr o menystenir ning&ucute;. O &ecute;s que demnr que els esportistes puguin decidir si ccepten jugr o no mb un selecci&ocute;, pot ser considert un propost no mistos? El mteix dic de l’ltr proposici&ocute; de llei que PP i PSOE vn tombr. L que senzillment demnv resumidment que l llei de l’esport de l’Estt no interfer&icute;s mb l llei de l’esport ctln, provd per un mpl&icute;ssim mjori, i, per tnt, mb el dret de les seleccions ctlnes competir interncionlment.
Llegir-ne més
20 de setembre de 2007 03:21 h
F vint-i-cinc nys, un grup de joves i dolescents del Pllrs vn decidir tirr endvnt un projecte de prems comrcl en el qul ben poc gent crei. Vn btejr quell nov revist mb el nom de Lo Rier i, com quells destres nvegnts que trnsportven fust des dels Pirineus fins les terres plnes, ells es proposven menr l informci&ocute; pels mendres del riu, dominnt l’embrcci&ocute; en els rspers i esquivnt els pigls. Les seves rmes eren ben prec&grve;ries, per&ogrve; lhor poderoses: l il•lusi&ocute; juvenil brrejd mb quell dosi d’inconsci&egrve;nci imprescindible per escometre quest tipus d’empreses.
Llegir-ne més
20 de setembre de 2007 00:45 h
Hi h qui es deix comprr per un plt de llenties. Jo les odio, les llenties, i ix&icute; no hi hvi mner de comprr-me. Suposo que molts ltres joves els pssv el mteix, o potser hurien preferit un plt d’esclivd mb un rjol&icute; de grntx, i tot huri estt diferent (d’cord, siguem relistes: hurien escollit un pizz i un coccol). No en tinc ni ide. El cs &ecute;s que les llenties feien curt i el govern d’Espnynyny rumiv i rumiv per sber qunt vl&icute;em, els joves. I ix&icute; degu&ecute; ser com el sbter i l sbter es reuniren llrgment fins que sortiren dir-nos tots que els joves vlien 210 euros.
Llegir-ne més
18 de setembre de 2007 19:07 h
L’humor &ecute;s un rmdur. L’humor &ecute;s un rm dur, molt dur. Dels meus temps d’estudint, per exemple, recordo quell que, dvnt del p&grve;nic de deixr un exmen en blnc, v preferir escriure un recept de cuin (que, vl dir, el professor mi no v sber vlorr prou). N’hi v hver un ltre que, en rribr cs mb set o vuit suspesos, i qun els pres li demnven expliccions, els v sortir mb ll&ogrve; tn hippie de “l’importnt &ecute;s prticipr”. Tothom h sentit prlr d’quell que, j del llit de mort estnt, v refusr un cigrret perqu&egrve; el tbc mt, o d’quell tquiller clb que qun rribv lgun client i li preguntv si teni entrdes responi que bns s&icute; que en teni, d’entrdes, per&ogrve; que mir’l r, tot clb, tot clb.
Llegir-ne més