13 de juny de 2008 06:50 h
PORTUGAL- REPÚBLICA TXECA 3-1 Com er previsible, Cristino Ronldo profit l fse prèvi per dedicr-se l lluïment i enmorr els cretins de l prems esportiv. Res greu, coses de l gent que es creu les fses prèvies. Els portuguesos, ixò sí, j estn qurts, on tenen tots els números per enfrontr-se ls lemnys: Què podem esperr d'quest enfrontment? Obvi: que semi-finls d'quest bnd del qudre s'hi plntrà un equip que durà el deliri les grdes, és clr, i que sortirà de l'ltre enfrontment. TURQUIA- SUÏSSA 2-1 Se les prometien molt felices els mfitrions qun vn nr l descns mb un meritori gol fvor.
Llegir-ne més
12 de juny de 2008 12:14 h
Sovint, qun pensem en l’obr legisltiv del primer triprtit, només recordem l redcció del nou Esttut de Ctluny. I, si bé quest v ser el pl de pller de l vid polític ctln del període –i l cus finl de l crisi del Govern i l convoctòri d’eleccions nticipdes–, tmbé és cert que no v ser ps l’únic inicitiv legisltiv que v generr tensions entre els mteixos socis de Govern i mb l’oposició. Un de les inicitives més polèmiques v ser l de l creció d’un “Oficin Antifru”, destind investigr qulsevol indici de fru en l’àmbit públic: des de funcionris i càrrecs polítics fins empreses mb contrctes mb l’dministrció; i des de l Generlitt fins ls municipis.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 23:50 h
Prlr d'un mteix costum ser lleig, sobretot qun es f en públic. Aleshores, es perd el sentit de l'estètic, del pudor i de l consciènci d'llò que només pot tenir un nul interès col·lectiu, si més no per l lector qui t'dreces i et deus mb respecte. Tnmteix, qun prlr d'un mteix supos el punt de prtid imprescindible des del qul vols trnsmetre un ide que trnscendeix el bnl jo en qüestió, no dubto que leshores té sentit fer-ho. Això és el que considero que he de fer en quest rticle rrn d'lguns comentris que lguns mbles lectors –mss mbles– m'hn fet drrerment, ls quls, tl com cbo d'rgumentr, vull respondre no ps mb l finlitt de prlr de mi sinó per prlr, com costumo fer-ho, d'quest nció.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 23:46 h
És ben sbut que Holnd és legl el consum de derivts del cànem. Es poden menjr, beure i fumr mb totl leglitt. L leglitt d'quell pís, és clr. Però en el moment en que lgun ciutdà vol prcticr quest consum for de les zones clrment estblertes per fer-ho és multt sense dilcions. A Holnd l llibertt té unes fronteres, que tot i que són generoses tmbé són, l vegd, completment estrictes. A l'estt espnyol no és legl el consum del cànem, ni en els csos mèdicment necessris. L llei espnyol, diferènci del cs holndès, té unes fronteres completment estrictes, però molt generoses en l sev plicció.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 22:07 h
iLes conseqüències d’quell trencdiss, les estem ptint en quests moments, i mes que les tindrem de suportr si el T. Constitucionl tomb lo que qued de l’esttut. No se que huri psst si ERC hgués vott que “no “ tl i com proposv Crod Rovir. Màrius Viell 11-6-2008-06-11 Perquè s’h trenct el triprtit El triprtit s’h trenct, gràcies l’ incompliment de lleiltt per prt del President del Govern de l’Estt Espnyol, ( Rodriguez Zptero), del compromís que feu públicment d’cceptr l’esttut que sortís consensut i provt del Prlment de Ctluny; tmbé , gràcies l’cord mb trïdor i nocturnitt , entre Artur Ms i Zptero, mb l complicitt de Psqul Mrgll , per esmicolr ERC.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 21:07 h
Un bnquer cb de ser condemnt 10 nys de presó ls EUA per donr informció confidencil (insider trding) un client seu, que v gunyr $7.8 milions de dòlrs fent ús d’quest informció (veure notíci ). En les drreres dues setmnes hi h hgut notícies d’ltres csos d’insider trding ls EUA que, de demostrr-se, tmbé comportrn penes de presó, com el del cs d’un ntic soci d’un uditor o el d’un ntic professor universitri. Bàsicment, el delicte consisteix en utilitzr informció privilegid (informció no públic) per obtenir gunys l bors.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 19:11 h
Comentnt l’ctulitt polític mb les compnyes de fein hem rribt l conclusió (per llò de l intervenció murphin), que si plsmàvem el contingut de l convers en un rticle d’opinió vnçríem l cducitt del nostre rgumentri. Pss que, cords que podrien tncr-se d’un moment l’ltre, sovint cben llrgnt-se més del compte. El colofó de l rubric, però, cbrà sent el previst. Fins llvors hurem mtt l’eston ejculnt bsurd prsimòni sobre intervls fèrtils. Greixosos màsters sedentris escrxofts mb l’mericn i corbt posdes.
Llegir-ne més
11 de juny de 2008 01:14 h
ESPAÑA- RÚSSIA 4-1 Lmentblement, l Fúri cudi quest mundil mb el cp cot, mb el roent frcàs dels seus últims ridículs grvts l cor i, en fi, mb un mbient pessimist que impedi les hbituls dosis de l’espectcle inenrrble que ofereix l prems esportiv ncionl de l nció de Mdrid cd cop que hi h un fse finl. Per sort, ixò h cbt, i després que “el equipo de todos” cusés l bix del “Màs listo de l Clse” durnt els primers 45 minuts i un penl reglt en els segons 45, els “progres” de l SER j vn poder prlr d’”orgullo ncionl”.
Llegir-ne més
10 de juny de 2008 22:31 h
Llegint l'rticle publict el di 28-XI-2007 l diri digitl “Gironnoticies.com”, encpçlt mb tres prules clu en el comportment humà, tnt qun un es dintre de l polític, com si es for , igul qun es te el poder , que qun s’h perdut quest; "Prioritt: l Dignitt”: Dignitt, prul de un extens contingut significtiu ,si es emprd mb coneixement i responsbilitt; però mlurdment en el mon de l polític , on l honestedt es prou mnifest que no es mss present , ró per l qul ,l coherènci mb l “dignitt”, no es pot confirmr, ni fer tnt ostentció.
Llegir-ne més
10 de juny de 2008 18:29 h
Qun llegeixo ho escolto ls polítics, mb l boc gross i plen, insistint en dir que volen que els ciutdns s’impliquin en polític, i dvocnt que prticipin fent rribr l govern l forç de l col·lborció, etc. penso que estn donnt voltes per dir-nos que el problem és greu i que entre tots l’hem d’ssumir; per ixò, crec que no és necessàri tnt demgògi ni tnt hipocresi, perquè el cuitdà j ho te clr que si vol que el seu pís funcioni h d’portr inicitives i recursos, però tmbé té clr que h d’ésser escoltt i no menyspret com està pssnt ctulment per els mitjns de comunicció de l prems escrit subvencionts, o comprts mb milions d’euros per prt dels governs del nostre pís, i dels prtits que formen prt dels governs, i en prticulr Ctluny, que diàriment, de ben segur que milers de suggeriments prou interessnts, de ciutdns mb experiènci i enteniment, vn directment l pperer, i que jo voldri sber on és el seu dret d’expressió i de comunicció.
Llegir-ne més