25 de setembre de 2008 23:50 h
Krl Mrx: Mir… mir que hs fet! Adm Smith: Jo? Són ells, jo no he fet ps res! M: Com que no? Això és culp tev i no ps d’ells! S: El què? L crisi? M: Què si no? S: Vols que prlem de l URSS? M: No em cnviïs de tem... S: J sbi jo que no voldries prlr de l URSS... M: J n’hem prlt mil vegdes de l URSS! S: Jjj, és que no me’n cnsré mi! M: Doncs jo sí, prlem r de l crisi mundil del món cpitlist! S: Vols que prlem de Xin? Core del nord? Cub? Jjj! M: Vols que prlem del crck del 29? S: Vl.
Llegir-ne més
25 de setembre de 2008 23:25 h
SEVILLA- ESPANYOL 2-0 Senyors, senyores, h rribt el moment de dir prou. Tres prtits en un setmn de l'Apñó TV3, i l'menç de persistir en quest ctitut per prt de l nostr, fn impertiu que ens plntem. Entenem que l'Apñó és un club ctlà. De veritt. Estem fvor de que pssin lgun prtit. Estem fvor de que envïin lgú l llotj per entrevistr el smrnch, l'Albertito, el Conde de Godó i qui fci flt. Però tres cops l setmn només es pot qulificr d'un mner: crost. TV3 és un televisió públic, i h d'oferir un grell de qulitt que respecti els drets dels espectdors.
Llegir-ne més
25 de setembre de 2008 20:59 h
En començo estr un mic frt de tots els forsters i estrngers que s'entesten no prlr ctlà perquè si no ho fn bé els ctlns ctloprlnts ens en riem. Tn poquet esperit tenen? Tnt febles de cràcter? No estic fvor de l bef i l'escrni, òbviment, però sovint les errdes lingüístiques fn gràci, i no pss res. Què hi h lgú que hgi nixcut ensenyt? Què no ens equivoquem tots plegts mil vegdes cd di? Si els nouvinguts no volen prendre ctlà perquè no els hi dón l gn i, per desgràci, punyeter flt els hi f, doncs que no l'prenguin, ells s'ho perden, però no cl que busquin excuses puerils.
Llegir-ne més
23 de setembre de 2008 23:15 h
El sorprenent o previst nunci fet per l Cmbr de Comerç de Brcelon de rebixr l meitt l demnd pel finnçment de Ctluny sembl innocent, però comport un greu trïció ls principis d’quest entitt. Si r f tres mesos quest brillnt institució reclmv més de 3.500 milions d’euros, no te cp sentit que r hgi rebixt les demndes l meitt, no serveix l’excus de l crisis econòmic, tot l contrri l situció de crisis econòmic necessit d’un societt civil dign i vlent. L petit i mitjn empres d’quest Pís, que cd di h de lluitr per conseguir fein i unes bones condicions de finnçment, exigeix representts del món econòmic dignes i coherents.
Llegir-ne més
23 de setembre de 2008 16:34 h
Ar és el Consell Generl del Poder Judicil (CGPJ), demà serà el Tribunl Constitucionl. Hi podríem incloure ltres òrgns regultoris: òrgns o tribunls polititzts, fruit de quotes de prtits, d’equilibris entre govern i oposició. Són quests els que hn d’imprtir justíci de form totlment independent? Són ells els que hn de solucionr conflictes de form neutrl? No nem bé qun se sp d’entrd l resolució que tindrà un tribunl en funció de l quot polític que tenen els prtits. A Espny els nous membres del CGPJ inclou un dvoct del PSOE, un conseller de Justíci del PP, ex-diputts de CiU i PNB, i molts ltres mb vinculcions l PSOE i l PP.
Llegir-ne més
22 de setembre de 2008 23:19 h
L Mre de Déu de l Mercè és ptron oficil de Brcelon des de 1868. És des de llvors que cd 24 de setembre se celebr en honor seu l fest principl de l ciutt. L Mercè substitueix Snt Eulàli en questes funcions, tot i que quest últim rep l considerció de coptron. Més enllà de l polèmic que de tnt en tnt es reobre sobre si Snt Eulàli huri de recuperr l rellevànci perdud, penso que és bo conèixer lgunes qüestions sobre l històri del culte l Mre de Déu de l Mercè. L’origen de l’dvocció mrin de l Mercè és plenment ctlà i, més concretment, brceloní.
Llegir-ne més
22 de setembre de 2008 16:17 h
El filòsof, strònom, mtemàtic, geògrf i poet grec Ertòstenes neix Cirene el 276 C. Estudi Atenes i Alexndri sot l tutel –entre d’ltres– del poet Cl•límc, del filòsof Aristó de Quíos i de l’escriptor Lisànies de Cirene; i, més, sembl que és molt mic d’Arquímedes. Cp l’ny 255 .C., Ertòstenes ccedeix l petició del rei d’Egipte Ptolomeu III de trebllr l cpdvnt de l Bibliotec d’Alexndri, càrrec que ocuprà fins l sev mort. I, precisment, en quest Bibliotec, hi trob un document que diu que, Sin, l migdi del solstici d’estiu (21 de juny), els rjos de sol il•luminen completment el fons dels pous i els objectes perden l sev ombr.
Llegir-ne més
22 de setembre de 2008 12:00 h
En los ños 90 hubo en el mundo 405 referend de ámbito esttl, 248 en Europ. Son incontbles los que hn tenido lugr en ámbito subesttl, como los más de 500 en Bvier en los últimos siete ños. Someter un cuestión l decisión direct del pueblo es propio de un democrci vnzd, frente l que le constriñe sólo votr cd cutro ños un list cerrd y bloqued decidid por l cúpul de cd prtido: en un referéndum l elección es clr, cd voto cuent por igul, y el impcto del voto es tngible e inmedito. A pesr de un Constitución que proclm el derecho de los ciuddnos prticipr de los suntos públicos directmente, y no sólo por medio de representntes, el monopolio de los prtidos turnntes h convertido en ppel mojdo ese derecho: sólo h hbido dos referend esttles en 30 ños, los municiples se hn reguldo de modo que, en l práctic, no existn, y los nuevos Esttutos de Ctluny, Cstill-León, y Bleres, les tribuyen est competenci, pero no se h desrrolldo.
Llegir-ne més
22 de setembre de 2008 01:49 h
BETIS- SEVILLA 0-0 Hi h qui diu que els equips grns concentren mss tenció restnt quot de pntll l rest dels equips i ls prtits d'quests. Hi h qui diu que ixí pssen despercebuts molts equips i prtits i que ixò no està bé. Òbviment, qui digui ixò s'equivoc de totes totes, i cp exemple millor que el sempre lmentble derbi sevillà, cbt enguny mb un empt res i, el que és pitjor, sense expulsions, lesions, gressions i incidents entre les dues ficions. VALENCIA- OSASUNA 1-0 Poc res del Blvenci dvnt un Ossun que ho v intentr, v lluitr, no v donr un pilot per perdud i uns qunts tòpics més d'quests que usen els nlfbets funcionls de l prems esportiv per vendre l moto d'equips que surten l cmp mb el somni de l'empt res l cor i es dediquen tot el prtit solidificr-se i reprtir ptdes, empentes, cops de colze i pèrdues de temps.
Llegir-ne més
21 de setembre de 2008 23:55 h
Sempre m'he preguntt què signific el terme ncionlisme, i he de dir que l fi he rribt un conclusió, per bé que l més instisfctòri de totes les conclusions: si em pregunto sense prr què signific, és simplement perquè no signific res. L sev ró de ser té veure mb el context en què s'plic i no ps en res que l defineixi en si mteix. Això llevt que tingui cp sentit l'existènci de l prul per definir tot l humnitt, és dir, cdscun de les persones que, en trobr-se inserides en el món, pertnyen indefectiblement un determint poble –nció– i, per tnt, excepció de qui pteix utoodi i, doncs, un mllti ptològic, se l'estim.
Llegir-ne més