30 de setembre de 2008 11:36 h
A vegdes em f por nr l tetre qun es trct d’ssistir l recuperció d’un clàssic. Tot sovint es revisen obres dels grns drmturgs de tots els temps, Shkespere, Clderon de l Brc, i cs nostr, Àngel Guimerà, per exemple. D’quests dos últims en podrem veure pròximment dues dptcions l tetre Rome, per cert. Però vui prlem d’un ltre tipus de clàssic, prlem de Rodored. Segur que tots els nostres lectors estrn l cs de que quest ny h estt noment l’”Any Rodored”, perquè Ctluny commemor el centenri del nixement d’un de les seves grns escriptores.
Llegir-ne més
29 de setembre de 2008 07:27 h
Senyors, senyores i el de l 13. A hores d'r culmino, tot just bns d'enfilr l jornd lborl, un enfrontment de 18 hores consecutives contr el mlvt progrm informàtic jooml, mb resultt finl d'empt poc. Per ixò, l crònic de l cinquen jornd de llig preixerà mb cert retrd. Tnmteix, el RP vol denuncir els següents fets: 1) L slvtge gressió de Víctor Vldés Luís Grcí en el primer gol de l'Apñó. El vil cop de costelles l colze del jugdor perico, reglment en mà, és mereixedor d'expulsió i penl.
Llegir-ne més
29 de setembre de 2008 02:55 h
Aquests dies, l prems s'h fet ressò de les estcions fntsm del metro de Brcelon. El motiu és que Trnsports Metropolitns de Brcelon (TMB) h obert l port d'questes estcions tncdes j f nys lguns mitjns, rrn del documentl que Brcelon TV emetrà bns del proper gener sobre quests espis mgts sot els crrers de l ciutt de Brcelon. L'inici d'quest trm no és ps nov. Tot v començr l febrer d'quest mteix ny qun un usuri del web Rcó Ctlà v començr glutinr ddes referents les estcions fntsm de Brcelon i les v posr en un fòrum.
Llegir-ne més
29 de setembre de 2008 01:59 h
Vicky Cristin Brcelon és un bon pel•lícul. És un Woddy Allen i jo m’hi rendeixo. Cert és que és un cint que l gent li pot grdr més o menys. A mi m’encnt. Gudeixo de l sev mner d’escriure, m’pssion com trct l’mor, les relcions humnes... sempre m’h grdt com plsm les seves inseguretts en els seus persontges. I ixò és Vicky Cristin Brcelon, un film que nrr el ps d’unes turistes mericnes per Brcelon i tot el que hi experimenten. Els persontges, tots molt ben definits, ens mostren uns punts de vist molt diferents dvnt l’mor: si és quelcom que perdur, mb l sòlid bse de creure en l’enmorment etern o si d’ltr bnd és fruit de l pssió i per tnt l’mor té dt de cducitt.
Llegir-ne més
28 de setembre de 2008 22:00 h
F temps un ex-btlle de Brcelon dei que l ciutt està de cp cigud, que l sev ciutdni j no sent el ritme d'quell metròpoli emprendendor que fou durnt els 90. Així que com que les nostres utoritts no sbien com ixecr-nos els ànims, vn decidir pgr lgunes cmpnyes publicitàries veure si ens nimàvem, visc!! A bnd dels spots de confecció pròpi, se’ls v cudir nr buscr un conegut director de cinem nord-mericà perquè fes de Brcelon l’rgument d’un de les seves pel·lícules, per tl de donr entendre l món que no estem cbts, que el “model Brcelon” h estt un èxit (i de pssd que vinguin més turistes veure si lguns fn més clix).
Llegir-ne més
28 de setembre de 2008 18:12 h
L fllid d’Enron v ser un drm per tothom: els emplets vn perdre els estlvis en el pl de pensions de l compnyi, més de l fein. Els inversors, tot el que vn invertir. L’uditor, Arthur Andersen, v desprèixer. Els directius d’Enron que vn fer el fru hn estn condemnts molts nys l presó. Tothom v perdre. Tothom? No! Els dvocts hn gunyt, i molt. Efectivment, els dvocts dels dmnificts d’Enron hn gunyt... $688 milions! L ró? Hn recupert més de $7.200 milions, i ells trebllen comissió. L jutge que port el cs h provt quests honorris, justificnt-ho tnt per l’extrem complexitt del cs (que l teni) com perquè “només” suposen el 9.
Llegir-ne més
27 de setembre de 2008 21:52 h
El 1980, televisió en blnc i negre, 10 nys i molts genolls pelts. Jugnt futbol pel crrer i prlnt en espnyol. Jugnt l’mgtll i indis, tmbé en espnyol. Mitjns de comunicció espnyols colonitznt i penetrnt tot rreu. Ni un sol refugi on resgurdr-nos d’quell mrsme. Anys sense emissores de ràdio en l nostr llengu, ni cp espi on reconèixer-nos com poble. Prems escrit en dissolució, fins i tot, en els pitjors temps, tncnt revistes resistents. En definitiv, un creció udiovisul limitdíssim, i mb uns mitjns molt migrts.
Llegir-ne més
26 de setembre de 2008 18:43 h
El terme “museu” prové de l prul greg museion (“el plu de les Muses”) i poc té veure mb el sentit ctul. Fundd per Alexndre poques dècdes bns, Alexndri hvi experimentt un extrordinri desenvolupment comercil i intel•lectul, fins convertir-se en un de les ciutts més importnts del Mediterrni, j durnt el regnt de Ptolomeu I (mic i cmrd d’Alexndre, mb qui tmbé hvi comprtit el mestrtge d’Aristòtil i ltres svis). I, precisment, fruit del seu interès per l ciènci i l litertur, Ptolomeu I hvi cret quell Museu, com un institució culturl públic formd per un cdèmi de svis, un men d’universitt on exerceixen l sev docènci i un increïble bibliotec mb uns 70 000 volums.
Llegir-ne més
26 de setembre de 2008 18:21 h
De tnt en tnt, el Síndic de Greuges convoc ls mitjns de comunicció per donr compte de l sev fein. F informes, port ddes, punt problemes que cl solucionr seguint les reclmcions de l ciutdni i, en definitiv, mrc el cmí per perfeccionr les polítiques públiques del nostre pís. L tsc és necessàri i cl reconèixer l sev vàlu però, ixò sí, cl fer-l ben fet i no fer dvertències dubtoses que poden generr desconcert. Ens referim, per exemple, les declrcions que h fet el senyor Ribó criticnt el desplegment de l llei de l dependènci per prt del Deprtment d’Acció Socil i Ciutdni.
Llegir-ne més
26 de setembre de 2008 17:06 h
L vid, llibertt o propiett de les persones no estn segures qun es reuneix el prlment (Jutge Gideon J. Tucker) L gent pot dubtr del que dius, però es creurn el que fs (Lewis Css) A qui et creuràs, mi o ls teus propis ulls? (Groucho Mrx) Des de que tinc fills no m’estresso l fein (Slv) Suggerid per Dniel Cervntes: Lo menos frecuente en este mundo es vivir. L myorí de l gente existe, eso es todo (Oscr Wilde) Suggerides per Josep Csol: Si vols sentir-te pobre cont totes les coses que només pots comprr mb diners (Josep Csol - contrpunt l frse de l setmn pssd: “Si vols sentir-te ric, cont totes les coses que tens que els diners no poden comprr”; en positiu, em quedo mb l de l setmn pssd) L myor prte de los hombres son un imgen frgmentri y exclusiv del hombre, hy que sumrlos pr obtener un hombre (Nietzsche - quest no l’cbo d’entendre) El trbjo slrido no es pues ningun pnce como suponen los reformists.
Llegir-ne més