5 de febrer de 2010 12:43 h
Segurment recordreu que f bstnts nys v sortir l prems el vessment de residus tòxics de l'empres Ercros l riu Ebre. Bé, j f molts nys d'llò, i tot just el gener vn començr les obres per construir l'embrcdor que h de servir per extreure els residus químics cumults l'embssment de Flix. Tot i ixò, el Govern espnyol, trvés de l'empres públic Acumed, encr no h rribt un cord mb Ercros per utilitzr un terreny de l'empres químic per dipositr-hi els residus i per construir-hi l plnt de trctment.
Llegir-ne més
5 de febrer de 2010 08:00 h
El 6 de febrer de 1813, mb només 21 nys, Giocchino Rossini v estrenr l sev grn òper drmàtic Tncredi, L Fenice de Venèci. Un dels tetres d’òper més prestigiosos d’Europ, on s’hn estrent moltes de les òperes itlines més conegudes. Rossini, doncs, v ssolir l’èxit encr molt jove; i, l llrg de l sev crrer, v compondre més de trent òperes de diferents gèneres. En concret, Tncredi es v representr en un de les dues versions que Rossini hvi escrit mb tn sols un mes de diferènci. Un mb desenllç feliç –conegud com “l versió Venèci”– molt dequd l gust de l’èpoc; i l’ltr, mb finl tràgic, “l versió Ferrr”, més justd l trgèdi de Voltire, en l que estv inspirt el llibret.
Llegir-ne més
5 de febrer de 2010 05:00 h
“No puc cceptr l regl que no hem de jutjr Pp i Rei com ls ltres homes, mb un pressumpció fvorble què no vn ctur mlment. L pressumpció correct és l contràri, desfvorble ls poderosos, i més fort com més fort sigui el seu poder... El poder tendeix corrompre, i el poder bsolut corromp bsolutment. Els grns homes són girebé sempre mles persones, inclús qun exerceixen influènci i no utoritt, i sobretot qun fegim el biix o certes de corrupció de l plen utoritt. No hi h pitjor heretgi que creure que el càrrec sntific qui el té.
Llegir-ne més
4 de febrer de 2010 23:33 h
Actució contundent: destituir ls dministrdors de Grmeprk, l'empres públic de Snt Colom de Grmenet implicd en el cs Pretòri per no col·lborr i per deficient gestió. Celebro que lgú ctuï de form decidid i descomplexd dvnt el ml ús de recursos públics o de l mnc de cooperció mb investigcions en curs, per no dir enfront l corrupció. No h de ser Grzón, especilist en investigcions "mtusseres", prtidistes i esbixdes qui netegi l corrupció de Ctluny, ho hem de fer des de Ctluny. I curiosment f uns dies denunciv com CiU i PSC-PSOE es tpen les vergonyes mútument i dei (mb poc convenciment) que teni espernces mb l'Oficin Antifru.
Llegir-ne més
4 de febrer de 2010 16:38 h
Als mitjns de comunicció espnyols surten sovint notícies i rticles que prlen sobre el rcisme dels espnyols. I, evidentment, sempre es refereixen ctituds xenòfobes, o plnerment rcistes, que impliquen ciutdns d’origen normlment extrcomunitri. Mi no fn referènci les ctituds rcistes i xenòfobes que un prt molt importnt de l poblció espnyol sent envers els ctlns. Enlloc veuen que fer boicots comercils o donr opinions insultnts contr tot el que tingui veure mb Ctluny és, de fet, un cte xenòfob, com mínim.
Llegir-ne més
4 de febrer de 2010 12:54 h
Aquesta setmana he anat a les Illes Balears per reunir-me amb entitats com l'Obra Cultural Balear, o partits com Esquerra, Entesa i el PSM, amb l'objectiu de defensar els interessos de les illes al Parlament Europeu. El Diari de Baleras m'ha fet una entrevista que han publicat avui. La podeu llegir en aquest enllaç.
Llegir-ne més
4 de febrer de 2010 12:16 h
A l plç del Pou de Greix, l cruïll entre el crrer de Mr i l Rmbl, un de les multincionls del colesterol que ens menç mb els seus productes hi h post un nunci que diu: Quin fácil és tenir cpritxos. No fré mss comentris dvnt l’evidènci i m’estlviré, sobretot, els de cire polític perquè, en quest cs, em semblen sobrers. M’justré només un qüestió purment de criteris de qulitt i comercils. Si jo fos els responsble d’quest empres multincionl l nivell que li corresponguessin les competències dequdes prendri, sense cp men de dubte i de form immedit, les següents decisions.
Llegir-ne més
4 de febrer de 2010 01:00 h
L Coordindor d'Associcions per l Llengu (CAL) s'h sumt quest vespre l concentrció dvnt del cine Comèdi per mostrr el seu rebuig l vg que un setntent de sles d'rreu del pís vn fer dilluns contr l llei del cinem. L convoctòri, que v sorgir de mner espontàni trvés de l xrx, h plegt un bon nombre de persones que hn volgut fer visible el seu suport un llei que mrc el cmí de l normlitzció del ctlà en un sector on l'ofert no rrib ctulment ni l 3%. El president de l CAL, Pep Ribs, remrc que "l'objectiu er posr de mnifest que ens trobem orfes de cinem en ctlà tenint en compte que quest sl, com l mjori, no projecten r per r cp pel·lícul en l llengu pròpi del pís".
Llegir-ne més
3 de febrer de 2010 22:18 h
Futur mb igu clent Ctluny , te un Agenci Ctln de l’Aigu , (ACA), que s’h propit de un be nturl i molt necessri , que ens cu del cel sense despeses econòmiques , que no siguin d’els resultts de fortes tempestes i temporls de pluj i neu; em refereixo l’igu ,que tnts problemes i debts provoc rreu. L’ACA , un empres que gudeix de l protecció i suport del Govern de l Generlitt de Ctluny, mb tot un reguitzell de stèl·lits, distribueix l’igu les llrs mb sistemes imposts i controlts de mner que ningú es pot escpolir de pgr per fer us d’llò que cu per obr i grci de l Ntur ; com es de suposr , l subministr fred , i en molts csos que no es pot veure.
Llegir-ne més
3 de febrer de 2010 20:51 h
El prestigiós periodist esportiu Emilio Pérez de Rozs, col·lbordor de diversos mitjns monàrquics entre els quls El Periódico, Sport, l Cden SER i Ctluny Rdio, v trencr hir el llindr del dolor. L'esdeveniment v tenir lloc durnt un tertúli en l que es debti sobre els resultts de l gestió de Jn Lport l cpdvnt del Brç. En un moment dont, el periodist v bstr els 135 deciBels l pronuncir l'expressió -sic- "Dejm prlr". Els especilistes de les universitts situen en els 130 deciBels el llindr del dolor, que és l intensitt sonor prtir de l qul l'oíd not un sensció de dolor.
Llegir-ne més