18 d'abril de 2016 14:21 h
Les ctàstrofes són imprevisibles i sempre ens colpeixen. El terrtrèmol que quest cp de setmn h scsejt Equdor (i Colòmbi) és terrible, per les víctimes que h cust. Tmbé perquè ens enseny lo fràgils que som els éssers humns. Les persones podem rribr mnr, dominr el món, i l mteix temps qulsevol di podem nr dormir i no tornr despertr. No és cp secret que per estdístic tots morirem un di. Inevitblement. I ixò no ens h de fer estr tristos.
Llegir-ne més
18 d'abril de 2016 09:02 h
El que h fet Empr Moliner en el mrc d'un performnce té un càrreg de profunditt que huri de fer pensr els dirigents dels moviments sobirnistes, lguns dels quls sembl que hn cigut en l síndrome culer: fer el més difícil, durnt molt de temps, mb joc bonic i l finl, qun ho tenim l punt dels dits, desfonr-se. El govern, mb el suport prlmentri, està prenent decisions que fecten l mjori socil. L polític contr l pobres energètic, l'hbilitció de l infermeri per l millor del servei de Slut, l'plicció de l pròpi llei d'educció, etc.
Llegir-ne més
17 d'abril de 2016 20:28 h
Aquest Onze de Setembre tmbé serà de mobilitzcions independentistes per cinquè ny consecutiu. Dvnt lgunes veus que incomprensiblement desconsellven repetir les imtges dels últims qutre nys, el secretrit de l’ANC h decidit instr l gent sortir l crrer de nou, cos que h nuncit durnt l’ssemble generl de l’entitt d’quest diumenge. No podi ser de cp ltr mner, j que els sobirnistes encr no hn conseguit res. Amb tot, l’Assemble plntej un Onze de Setembre mb cinc mobilitzcions en lloc d’un cinc ciutts d’rreu del pís.
Llegir-ne més
17 d'abril de 2016 14:29 h
Els csos de discriminció lingüístic l Pís Vlencià tothom sbem que no són desfortundment un novett, però que tot ixò psse tmbé en l’dministrció públic no es gens norml. F un prell de dies vig nr un conegut centre de col·locció de Vlènci, i entre tot l documentció que hvi d’entregr hvi d’escriure qunts idiomes prlv i el nivell de cdscun. Entre quests estv el tnt “problemàtic” ctlà. L person que m’h tès, sense esperr ni un segon, em v dir immeditment que cí no es prl ctlà perquè l llengu és el vlencià.
Llegir-ne més
17 d'abril de 2016 11:22 h
En l drrer legisltur, fins cinc ministres hn estt substituïts bns d’cbr-l: El 2014, Miguel Aris Cñete, d’Agricultur. Alberto Ruíz Gllrdón, de Justici. An Mto, de Snitt i Serveis Socils. El 2015, José Igncio Wert, d’Educció. El 2016, Jun Mnuel Sori, d’Indústri. Encr que quest j hvi dimitit, com tots, l’cbr l legisltur i ctulment només estv «en funcions». El que hn estt errors, ignorànci, poc rigor en l elecció, pèrdu de confinç, h desencdent quest seguit de substitucions en un govern que h dispost de l mjori bsolut per governr, l qul cos vol dir que, l’hver-ho fet h estt perquè j no podi contrrestr les gestions durment qüestiondes per tothom.
Llegir-ne més
16 d'abril de 2016 23:59 h
J hi tornem ser. Altre cop el debt de l llist unitàri entre ERC i CDC. Ar però, el debt començrà tenir més ró de ser perquè només queden dues setmnes per conèixer el desenllç del vodevil espnyol. Què pssrà? Hi hurà govern in extremis, o nem noves eleccions? F dies que tothom coment i nosltres pssem pel filtre de l històri totes les vribilitts possibles, però el que ens interess és què frem nosltres. A l CUP ho tenen molt clr: no concórrer les eleccions del pís veí, com tmpoc concorren les d’Itàli o Austràli.
Llegir-ne més
16 d'abril de 2016 22:25 h
F temps que vig descobrir que l’Estt espnyol hvi quedt despenjt de l revolució industril, que hvi començt l Grn Bretny mitjn segle XVIII. Vig poder sber que els hereus d’quells governnts que hvien volgut ser els mos del món guerrejnt, espolint i robnt, no hvien trebllt en cp moment de l sev vid, no s’hvien dedict mi gunyr-se el p mb l suor del seu front. Només dues ncions de l’Estt espnyol s’hvien preocupt d’quest necessàri industrilitzció, Ctluny i Euskdi.
Llegir-ne més
16 d'abril de 2016 13:32 h
El pres polític shruí Brhim Sik, de 31 nys, llicencit universitri mb màster en sociologi, v morir hir un hospitl d'Agdir (Mrroc). Sik er un dels membres de l Coordindor d'turts shruís. L polici de Mohmed VI el v detenir el psst 1 d'bril l sortir del seu hbittge l ciutt de Gulemin. L sev detenció es v produir en el moment que intentv dur terme un protest pcífic per cridr l'tenció sobre l situció dels turts shruís. Immeditment v ser portt l comissri on el vn torturr durnt hores.
Llegir-ne més
16 d'abril de 2016 10:12 h
Bruno i les línies obliqües 2 Segon prt Cmino mb les cmes creudes ni que foren cometes que trcen línies obliqües. Amb els nys cd cop més creudes i més dèbil l memòri que, com un trpezist mb biciclet sobre un brr fix, plnej trvés del fort del temps igul que volv en l geogrfi f nys. O trpezistes volnt cpços de fer un triple piruet l'ire mb hbilitt irreprotxble com qun lligv prules per entendre el llengutge. No oblido l’exigènci i l motivció del mestre per trnsformr-me en un espècie d'esponj, que ho bsorbi tot.
Llegir-ne més
16 d'abril de 2016 00:00 h
Semn de histori reciente. De histori viv. Este psdo jueves se conmemordo un de ls efemérides más importntes de l histori contemporáne de Espñ, l proclmción de l Segund Repúblic Espñol. El resultdo de ls elecciones del 12 de bril de 1931 dio l victori ls fuerzs republicns en l myorí de ls grndes ciuddes, y dquirió de este modo un crácter de plebiscito contr l monrquí. Ante est situción, el rey Alfonso XIII renunció l Coron, bndonó Espñ y el 14 de bril se proclmó l Repúblic. El nuevo régimen se mostrb, los ojos de grn prte de l poblción espñol, como un oportunidd pr democrtizr y modernizr el Estdo medinte un mplio progrm de reforms económics y sociles.
Llegir-ne més