20 de gener de 2008 19:50 h
A cn ERC hi h nerviosisme. Ar explicr&ecute; per qu&egrve;. Abns, per&ogrve;, vull deixr clr que jo no formo prt de cp prtit. No s&ocute;c militnt cp formci&ocute; pol&icute;tic ni tmpoc simptitzo obertment mb ning&ucute;. No he mgt mi, d’ltr bnd, l mev visi&ocute; sobre el m&ocute;n i sobre el nostre petit p&icute;s, Ctluny. Tmpoc s&ocute;c un cp de m&grve;rqueting de cp entitt ni molt menys director de cmpny de cp prtit. Per&ogrve; vui m’grdri fer un reflexi&ocute; sobre quets dies intensos de cmpny que s’proximen.
Llegir-ne més
20 de gener de 2008 17:00 h
A qui huri de votr? De fet, huri de votr? Servirà d’lgun cos? Si jo no sóc espnyol, què hi pinto introduint un vot les urnes d’unes eleccions per decidir el president d’un pís que no és el meu? O m’he de creure llò que tot l polític que no fem nosltres serà fet en contr nostr? Si és ixí, doncs, si vig votr, per quin opció em decnto? És cert que no hi h res més semblnt que un espnyol de dretes i un d’esquerres? Si tot és l mteix merd, leshores, quin rol he de jugr jo? Votr el menys pitjor? O votr directment el pitjor i que tot esclti d’un punyeter vegd? O votr el que voldri que fos el millor? Ben mirt, qui voldri que fos el millor? I si fig un vot en blnc? O un vot nul? Què tl si deixo escrit l butllet un misstge ben contundent, de reivindicció ncionl? O un en contr de l tortur policil? O un misstge estúpid, de l’estil “burro qui ho llegeixi”? O em presento l col·legi electorl mb un pinç l ns com vn fer els frncesos no f gire? O vestit de torero? O d’hereu ctlà? O de Crmen de Miren? I per què no em psso el di l pltj (ni que sigui mrç) i fig veure que rribo trd per culp d’un embús de trànsit (i ixí torno cs mb l consciènci trnquil·l perquè jo voli votr però.
Llegir-ne més
19 de gener de 2008 21:43 h
El repte de l independ&egrve;nci, de cr&ecute;ixer i fer-se grn, est&grve; en grn prt condiciont per desfer-se de les pors i conformr l pr&ogrve;pi decisi&ocute; de ser un mteix, mb pros i contres. &Ecute;s un tem que com psic&ogrve;leg veig diri. Si gfem quest concepte l'&grve;mbit pol&icute;tic, podem donr inici un reflexi&ocute;, un nci&ocute; no pot tenir pors si vol cr&ecute;ixer. Aquest rticle ve motivt perqu&egrve; f temps que sent xerrr de conceptes com "Mdrid ens oprimeix, els espnyols per qu&icute;, els cstellns per ll&grve;".
Llegir-ne més
18 de gener de 2008 23:05 h
L llei i l veritt no sempre coincideixen. L llei l fn els homes, i sovint dissortdment no &ecute;s m&ecute;s que l miserble cortd que un col·lectiu construeix l sev mid per tl d'esclfr-ne un ltre. En nom de l llei, l humnitt h com&egrve;s les mjors trocitts. En quest sentit, doncs, l veritt no &ecute;s el resultt de les ccions dels homes, sin&ocute; l cus, l'objecte de violci&ocute; que h motivt l prt gressor dur terme quest resultt troç. Per entendre-ho, nom&ecute;s cl pensr posem per cs en els negres en temps d'esclvitud.
Llegir-ne més
18 de gener de 2008 18:02 h
6 de l trd del dijous 17 de gener de 2008. Debt sobre 'l situci&ocute; del ctl&grve; vui' l progrm Versi&ocute; Rc1 que condueix Toni Clp&ecute;s. Els tertulins s&ocute;n Miquel Port Perles i Oriol Junquers Vies. S'inici el debt mb l intervenci&ocute; de l'Oriol Junquers, tot denuncint l involuci&ocute; progressiv de l'&ucute;s del ctl&grve; en l'&grve;mbit p&ucute;blic i privt; l mnc de suport institucionl en l sev defens i promoci&ocute;; l clr situci&ocute; subltern respecte l llengu espnyol que &ecute;s l'&ucute;nic reconegud com obligt&ogrve;ri l Constituci&ocute;n espñol de 1978.
Llegir-ne més
18 de gener de 2008 15:52 h
El poble de Sllent &ecute;s un lloc de ps. L sev situci&ocute; geogr&grve;fic el converteix en un cruïll d’uni&ocute; del territori ctl&grve;. L’eix trnsversl i l’eix del Llobregt rodegen quest poble de l comrc del Bges, un vil que, nys enrere, fou un dels motors de l ind&ucute;stri t&egrve;xtil ctln i que, vui en di, &ecute;s un de les vergonyes m&ecute;s grns del nostre p&icute;s. Al costt del poblt ib&egrve;ric del Cogull&ocute; (l cpitl de l Lcet&grve;ni) s’lç, coronnt el Pl de Bges, un grn muntny de sl; un runm sl&icute; de dimensions descomunls, que creix un ritme de cinc mil tones de sl di&grve;ries.
Llegir-ne més
18 de gener de 2008 12:00 h
En estos momentos l grn myorí de los diputdos están y elegidos, sin que los ciuddnos hyn votdo. Ls lists cerrds y bloqueds hcen que los primeros de cd prtido en cd circunscripción, que en ls grndes brc hst el puesto del penúltimo elegido l vez nterior, tengn escño seguro, y se lo debn no l voto populr sino l dedzo de l utoridd prtidri competente, que suele ctur l estilo Guerr, ‘el que se mueve no sle en l foto’. Estos y diputdos sben que son elegidos sin intervención lgun de los electores, que somos más bien rtificdores.
Llegir-ne més
18 de gener de 2008 01:54 h
L'bril de 2005, un engresct Jcques Chirc nunciv en compnyi de l'ex Cnciller lemny Gerhrd Schröder un nou projecte d'origen frnco-lemny per tl de crer un potent cercdor d'Internet, que comptri mb el suport d'empreses tn potents com Thomson, Frnce T&ecute;l&ecute;com, Deutsche Telekom. L'objectiu consisti en crer un versi&ocute; europe de Google, com l Xin j hvi conseguit de recrer mb el seu cercdor Bidu. Amb molt d'&egrve;xit per cert. No podi ser que Europ perd&ecute;s el tren d'Internet, i per tnt, si es voli jugr primer divisi&ocute; cli disposr dels recursos propis.
Llegir-ne més
16 de gener de 2008 21:16 h
A Dietri finl -ed. r llibres- Llu&icute;s Mri Xirincs descobreix breument el desenllç d’Or&icute;n, un pdrin qui moïn suposr un c&grve;rreg per l fm&icute;li, l qul, de jorn quietud, viu entregd l dures del trebll del Jp&ocute; rurl. Segons l trdici&ocute; nipon de l zon, els vells desdentegts hn de ser portts l cim del Nrym per morir-hi, tl i com &ecute;s sol•licitt pel d&ecute;u de l muntny. Aix&icute; doncs, en un cte de consci&egrve;nci extrem, Or&icute;n decideix rrncr-se les dents.
Llegir-ne més
15 de gener de 2008 02:47 h
No s&ecute; si heu vist el picnt v&icute;deo del jugdor que cb de fitxr el Vl&egrve;nci. Si l respost &ecute;s no, qu&icute; el teniu. Primer mireu-lo i despr&ecute;s continueu llegint. Si j heu vist com, m&ecute;s o menys fltnt dos minuts per finlitzr el v&icute;deo, el jugdor Ever Bneg, utilitznt un rgot futbol&icute;stic, f un 5 contr 1, segurment hureu tingut lgun de les següents reccions: Incredulitt, riure, sorpres, rilld, expectci&ocute;, vergony, exltci&ocute;, excitci&ocute;, incomprensi&ocute;.
Llegir-ne més