10 d'octubre de 2008 20:35 h
Dvnt de l notíci pregud en diversos mitjns de comunicció de Ctluny, sobre l possible retlld de l’Esttut, per prt del Tribunl Constitucionl, l Pltform pel Dret de Decidir comunic que rebutj qulsevol ingerènci del Tribunl Constitucionl en qüestions que fecten el poble de Ctluny i que limit i posr trves l seu Dret de Decidir. Aquest possible sentènci confirm el que l PDD v mnifestr que l vi esttutàri està cbd i que cl obrir l vi sobirnist com únic cmí per exercir el Dret de Decidir. És ben clr que, mitjnçnt l vi esttutàri, el poble de Ctluny no conseguirà ni millorr el seu finnçment ni l’oficilitt i reconeixement de l sev llengu.
Llegir-ne més
10 d'octubre de 2008 19:27 h
Fes servir l mà del teu enemic per cçr un serp (Proverbi pers) Mi no penso en el futur. Arrib mss d'hor (Albert Einstein) Life is simple, it's just not esy (Anonymous) No existeix el frcàs - només experiències i l form en què es reccion (Tom Kruse) Mn cnnot discover new ocens unless he hs the courge to lose sight of the shore (Andre Gide) Extret del blog de Pul Krugmn (http://krugmn.blogs.nytimes.com): Stock mrkets re the best brometer of the helth, welth nd security of ntion (Lrry Kudlow - comentrist mericà, v escriure quest frse el juliol del 2007, defensnt que Bush continués l'Irq)
Llegir-ne més
9 d'octubre de 2008 23:22 h
Un dels protgonistes d’quest històri és el bnc on trebllv Pulson, l’ntic bnc d’inversió (r reconvertit en un men de bnc comercil) Goldmn Schs. He de reconèixer que li tinc un especil simpti, no només perquè hi vig trebllr, sinó tmbé perquè penso que és (er) el millor bnc d’inversió. Aquest crisi l v veure venir: qun es v enfonsr el merct subprime... ells estven curts de deute subprime (és dir, tenien deute venud i per tnt, si el vlor bixv, ells gunyven diners)! El contrpunt és que mentre ells postven què quests ctius bixrien de preu, venien quests vlors ls seus clients.
Llegir-ne més
9 d'octubre de 2008 22:07 h
Trenco el silenci que el trginr de l vid quotidin h impost quest bloc per fer dos petits punts (i qui diu punts, diu reflexions, suggeriments o, sí, tmbé, collondes). Al primer punt li diré Espernç forssenyd, l segon, Propost somitruites. Espernç forssenyd Desitjo mb totes les meves forces que el Tribunl Constitucionl (espnyol, òbviment) es crregui l’Esttut(et) de Ctluny. Que tombi ixò del deure de sber ctlà, que refusi l bilterlitt per negocir el finnçment, i, si no és molt demnr, que remrqui que de nció només n’hi h un i que l rest són punyetes.
Llegir-ne més
8 d'octubre de 2008 22:51 h
Aprofitnt que hi h uns dies d'turd futboler en els que no pss res, profitem per fer un miscel·làni. 1- En derbi disputt hir no sbem ben bé on, l'Apñó v perdre l sev condició de segon equip de Brcelon en cure l finl de l Cop Ctluny contr el Snt Andreu de l'mic Jon, en l mteix setmn en que el seu entrendor v fer professió de l sev fe mdridist. Des d'quí, els desitgem ls pericos tot l sort del món en l'objectiu de millorr en el futur i esdevenir el segon equip de Cornellà. El resultt de l finl ens confirm l ró que teníem ls que vèiem clríssim j qun er president del Brç que el destí de Gsprt és competir cr de gos mb l'Apñó.
Llegir-ne més
8 d'octubre de 2008 16:42 h
L propost inicil er judr només l sector finncer. Els Demòcrtes v dir que ni prlr-ne, que si s’judven ls bncs tmbé s’hvien d’judr ls ciutdns que podien perdre l sev cs per hver-se sobreendeutt. Hi h diners pels bncs? Doncs tmbé pels ciutdns. Complict lluitr contr quest lògic. Dues considercions però. Un, s’h de limitr i justificr molt bé l’jud ls que ssumeixen riscos. No si vl que un gunyi si les coses vn bé, però que els ltres perdin (i ho pguin) si les coses vn mlment. Morl hzrd.
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2008 23:54 h
Des de molt de temps , tothom i de mner reiterd, insisteix en l necessitt de potencir els trnsports públics de vitgers, tnt per crreter com urbns , com tmbé els ferroviris; crec que h rribt l’hor de posr fil l’gull tot vegd que hi h molts fctors que empenyen prendre decisions , i es per ixò que intentré fer un suggeriment, que consisteix en l’profitment dels serveis de línies regulrs d’utobusos ,que en rribr les Ciutts de destí, es poguessin incorporr l servei urbà bns de fer cp , l terminl , fi de fcilitr ls vitgers el desplçment ls llocs de gestió del seu interès , i poder recollir psstgers que es poden dirigir qulsevol dels pobles que es trobin dintre de l líni regulr, pssnt per l terminl, fi de donr servei de nou i de retorn.
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2008 23:49 h
Aquest es el sentiment impotent dels que no tenim mes ptrimoni, que el problem per rribr cp de mes , (perquè només rribem fins el di vint-i-dos) , dvnt de l’especulció consentid, protegid i comprtid per prt dels governs que hn bllt l so de l music que el cpitlisme i l Bnc els h dedict , mb music celestil , que els ngelets nuncidors s’oblidren de posr punt i finl , provocnt que l cobdíci fes sonr l music de tocr córrer i les corrndes; però no cl córrer per trpr ls mentiders , perque s’trpen mes vit que ls coixos ; però lo pitjor es, que quests mentiders son els que democràticment ssumeixen l responsbilitt de vetllr per els interessos i el benestr de tots els ciutdns , tnt dels que hn de córrer , com dels que no poden , o no tenen motius per córrer; ( qun dic córrer , mb vull referir nr ls bncs o cixes).
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2008 16:18 h
L'importnt és que els polítics fcin el que creuen que és millor pel pís, sense l pressió d'unes properes eleccions. Un home d'estt no pens en les properes eleccions, sinó en l proper generció. Hn fet ixò els congressistes mericns que vn rebutjr en primer instànci el pl Pulson dilluns de l setmn pssd? Tres ddes: - Entre els polítics que es juguen l reelecció vit, v gunyr el NO 30 8 - Entre els ltres polítics, el resultt v ser 198 197 fvor del NO - Entre els 26 polítics que es retiren, l mjori vn votr SÍ fvor del pl Conclusió: el pl pot ser bo o dolent (jo penso que és dolent pels mericns i bo pels europeus, j ho comentré en un ltre post), però les ddes semblen confirmr que els que es jugven l reelecció hn ctut mb un visió curt termini, i els que no tenen res perdre hn penst llrg termini.
Llegir-ne més
7 d'octubre de 2008 10:34 h
Els últims 23 nys, prtir de l'nomend “reform fiscl Borrell”, Ctluny h representt un mitjn del 16% del totl de l poblció de l'estt espnyol, h produït el 20% de l riques (PIB) i h suportt el 24% de l'esforç fiscl. Dit en poques prules, els ctlns hn pgt un percenttge molt més elevt respecte de l riques que hn genert, i hn rebut molt menys del percenttge de l poblció que representen. Si result clr tothom que l situció és d'escàndol, ens preguntem: per què deixem que les coses segueixin exctment igul? I encr, ¿què podem fer per cnvir-ho? Continur promovent inicitives culturls que mntiguin en vid l identitt ctln i que informin sobre l grvett de l situció és, certment, fonmentl; però potser h rribt el moment d'emprendre inicitives que trnsgredeixin l rutin, lgun gest desmesurt que trstoqui el conformisme que ens convid pssr de res poc.
Llegir-ne més