3 de novembre de 2008 00:07 h
Aquest cp de setmn h estt espectculr. L pluj h cnvit l'specte de l ciutt, del mr, de l muntny... Per un moment em semblv estr en un pís tlàntic. Doncs mir, profitnt quest temps de trdor recordo que prtir d'quest setmn i per onzen vegd consecutiv, els llemosins tenim un ocsió únic de poder descobrir el ric ptrimoni musicl que té ctulment l cultur bsc sense hver de vitjr Euskl Herri. I no és que no hi hgi gnes de vitjr-hi. Sempre és un pler superltiu vitjr terres bsques, un d'quells vitges especils on, erròniment o no, hom hi pens trobr tot llò que creu no trobr cs sev.
Llegir-ne més
2 de novembre de 2008 20:50 h
MÁLAGA- BARÇA 1-4 El Brç de Gurdiol es f mb el lidert després d'pllissr el Málg en un grn prtit sot l pluj en un setmn mb dues coses importnts dues. L més importnt és, de lluny, que en un rod de prems Gurdiol v dir l'expressió "senyor Mrdon", en un demostrció d'elegànci de l qul ni tn sols Rikjrd hgués estt cpç. En segon lloc, l junt directiv pss olímpicment de l bomboll de sobrevlorció de Xvi, i h presentt l jugdor un ofert de renovció que el jugdor trob indign del seu sttus l plntill.
Llegir-ne més
2 de novembre de 2008 16:28 h
The Economist, lectur de referènci, dón suport Obm. J qued menys. Jo m'hgués quedt mb l Hillry Clinton, principlment perquè és l'únic que defensv un progrm de cobertur mèdic universl. Però entre Obm i McCin em quedo mb Obm, tot i que em f por que sigui un ZP l'mericn: bones prules, grns decepcions. Tnt de bo no sigui ixí. Poques vegdes he vibrt tnt com mb els discursos d'Obm, tnt de bo es correspongui el diu i el que trnsmet mb el que frà (si guny). Dit ixò, m'grd molt McCin.
Llegir-ne més
31 d'octubre de 2008 16:47 h
L vid és un ventur per viure, no un problem per resoldre (Autor desconegut) El poder es como un explosivo: o se mnej con cuiddo, o estll (Enrique Tierno Glván) Be ferful when others re greedy, nd be greedy when others re ferful (Wrren Buffet) Frse sugerid per l Isbel: The evils of government re directly proportionl to the tolernce of the people (Frnk Kent) Frses de Nietsche suggerides per Jordi Murgó: - L guerr vuelve estúpido l vencedor y rencoroso l vencido. - L demenci en el individuo es lgo rro; en los grupos, en los prtidos, en los pueblos, en ls épocs, es l regl.
Llegir-ne més
31 d'octubre de 2008 14:52 h
El tem del X Simposi Un sol Terr celebrt els dies 22, 23 i 24 d’octubre l’ul Mgn de l Universitt de Brcelon, er el cnvi climàtic i l societt civil. Aquest v convidr l pltform Som lo que Sembrem prticipr en el debt. L presentció del di 24 v nr càrrec de Pep Rier, membre de l’Assemble Pges de Ctluny. En Pep Rier v fer referènci l lluit sindicl dut terme des dels nys 60 cp quí i l v comprr mb l de Frnç i Itàli. Cl destcr dues qüestions: que el que bns es dei lluit de clsses, r es diu lluit d’interessos i que el problem dels trnsgènics no és dels pgesos sinó de tot l societt, l igul que el cnvi climàtic.
Llegir-ne més
31 d'octubre de 2008 14:38 h
En l sev definició clàssic, l “repúblic” és un form de govern representtiv, en què el càrrec de cp d’estt no és hereditri, sinó resultt d’un elecció. I, en un sentit més mpli, l “repúblic” design el conjunt de l societt i, per tnt, cb sent un sinònim d’estt. En èpoc contemporàni, l repúblic està vinculd l concepte de “sobirni ncionl”, consolidt prtir de l independènci nord-mericn (1776) i de l Revolució Frnces (1789). Sobirni ncionl entes com el poder polític d’un comunitt humn que no està sotmes cp ltre poder.
Llegir-ne més
31 d'octubre de 2008 13:54 h
L Villrroel Estren: 28 Octubre 2008. Avui prlem de l drrer producció de L Villrroel. L’obr du per nom “Jo sóc l mev don” i està protgonitzd íntegrment per Joel Jon i dirigid per Mrt Angelt. L’utor originl de l peç és Doug Wright, un drmturg mericà que estrenà quest obr per primer vegd el mrç de l’ny 2003 Nov York. A prtir d’leshores el seu text h voltt pels tetres més importnts del món i des del 28 d’octubre es pot veure l sl L Villrroel de Brcelon. L’obr prl de Lothr Berfelde un don dins d’un cos d’home que v viure els dos règims més repressius que hgi vist mi l històri d’Alemny: el nzisme i el comunisme.
Llegir-ne més
31 d'octubre de 2008 10:53 h
Que l culp de tot plegt l te el sistem? Que hi tinc fer jo mb el sistem? Quin por, no? I quin mndr! Sincerment senyors, no crec que “enfrontr-se l sistem” sigui l solució. Jo no m’he enfrontt mb cp sistem i de fet, estic cnvit el món...vui mteix, r. Qulsevol person que observi les injustícies socils que ens envolten, i li diguin que per que el món sigui més mco h de cnvir el sistem, frà orelles sordes i tncrà els ulls front questes injustícies. I ofegrà el remordiment dient-se per si mteix: no hi puc fer res, l culp l tenen els de dlt, l culp l te el sistem.
Llegir-ne més
30 d'octubre de 2008 22:33 h
Mlgrt que no hgi gunyt el Premi Llibreter l qul estv nomind, L isl de Gini Stuprich és un obr mervellos que relt mb exquisid sensibilitt i elevdes dosis de lirisme els drrers dies que pssen junts un fill i el seu pre moribund. Aquest, que se sp greument mllt, li demn l fill que l'compnyi visitr per drrer vegd l'ill on pssà l sev infntes. El fill, que tmbé coneix l'estt de slut del pre, no pot evitr pensr que quest trobd és un comit. L isl, depèn com es miri és un novel·l breu o un relt llrg, però ixò no té cp importànci.
Llegir-ne més
29 d'octubre de 2008 23:05 h
Estem pssnt unes setmnes de vèrtic i histèri col.lectiv on les notícies econòmico-finnceres es succeeixen di di sense deixr-nos girebé temps per ssimilr-les. Això f que l’economi ens compnyi tot el di i totes hores, bé sigui trvés dels mitjns de comunicció, de l fein, dels mics, de tertúlies nònimes que escoltem rreu, etc. Aquest slt de l’economi primeríssim pln de l’ctulitt h comportt un presènci creixent d’economistes i especilistes de tots tipus ls mitjns de comunicció.
Llegir-ne més