12 de desembre de 2007 13:52 h
(...) Per&ogrve; r ve l ml not&icute;ci. Un cop hs explict qu&egrve; ets i d'on ets, si llvors no compres res et v&ecute;nen tmb&ecute; mb els t&ogrve;pics. “Ctln grrdo”. Que si el ctl&grve; no pg, que si &ecute;s un rt, etc... El fet m&ecute;s greu, per&ogrve;, li pss&grve; un de les meves millors migues... qun quest estiu vitj&grve; Egipte i li vn deixr nr un frse que es qued&grve; glçd. Es trobv en un merct de crrer. Concretment es trobv l poblci&ocute; de Aswn, un ciutt llrgssd que s’est&ecute;n per l vor del riu Nil.
Llegir-ne més
10 de desembre de 2007 13:20 h
Sembl mentid, oi? Jo tmb&ecute; no m’ho cbv de creure per&ogrve; ix&icute; &ecute;s. Us vull explicr l següent hist&ogrve;ri r que v&ecute;nen vcnces de Ndl i potser lgun de vosltres f un vitget, com per exemple Egipte. Hi h moltes coses nlitzr. Per tnt, nir&ecute; l gr. Primer us explico un de bon i despr&ecute;s... un de dolent. Jo r f tres estius (com pss el temps, mre mev!) vig nr de vitge fmilir Turqui. S&icute;, com molts de vosltres sbeu, des de f uns nyets (ix&ogrve; mteix, 3 o 4) Turqui &ecute;s un dest&icute; que podr&icute;em dir que “est&grve; de mod”, i no precisment per les crcter&icute;stiques del seu p&icute;s ni per cp esdeveniment en concret, sin&ocute; pels excel•lents preus que ofereix l turist mig.
Llegir-ne més
9 de desembre de 2007 21:02 h
A hores d’r no crec que ning&ucute; dubti &ndsh;ni tn sols els espnyols que viuen Espny- que el nostre p&icute;s pteix un d&egrve;ficit hist&ogrve;ric en relci&ocute; les infrstructures, com es v visulitzr l'mpli seguiment de l mnifestci&ocute; de l’1 de desembre. Tot i les inexplicbles bs&egrve;ncies d’lguns representnts sindicls (molt bon rticle d’Isbel Pllr&egrve;s quest cp de setmn l’Avui com r&egrve;plic l poc convincent rticle de J.Coscubiel de CCOO l’edici&ocute; del Peri&ocute;dico de dimecres 5 de desembre), l mnifestci&ocute; v ser un bon exercici de plurlitt socil i ncionl.
Llegir-ne més
7 de desembre de 2007 12:00 h
Antonio Grcí es el portvoz de l APM, l socición judicil cuyo poder, según el Vocl del CGPJ sr. Requero, incluye que “el PP hce lo que nosotros decimos”. El sr. Grcí es demás un Juez que h decidido, no solo sino en compñí de otros, Jueces que deben su nombrmiento los Vocles del PP del CGPJ, procesr l Presidente de Euskdi y l Secretrio Generl del PSOE en es nción, Ptxi López, contr l jurisprudenci de l Audienci Ncionl y del Tribunl Supremo, que entienden que no hy delito, y que no cbe procesmiento sin cusción prticulr o del Fiscl.
Llegir-ne més
6 de desembre de 2007 13:30 h
Aix&icute; no nem enlloc. Ens enfonsem com p&icute;s. J podem sortir l crrer 700.000 persones que si despr&ecute;s ctuem com ctuem, no serveix per res. Em treu de polleguer ser dels pocs que gunt. Llegiu l següent situci&ocute;: Estic en un convers mb uns mics, justment prlem de l mnifestci&ocute;. Argumentem si hvi servit d’lgun cos o no. Veient que es fei llrg, decidim nr un br seguir l xerrmec. El debt &ecute;s interessnt i entretingut, de cop, un dels meus interlocutors es gir un moment i es dirigeix l cmbrer: “Si.
Llegir-ne més
6 de desembre de 2007 09:08 h
A Justificci&ocute; de Ctluny, moss&egrve;n Armengou trct l relci&ocute; entre dretes i esquerres com un “esclt de botiguerisme”. Si l’potecri de dlt &ecute;s de dretes, el de bix d’esquerres. Ni un ni l’ltre sben ben b&ecute; si ho s&ocute;n, tnmteix, s’ho fn dir. L quotidinitt de l’esfer socit &ecute;s exctment quest. Fluir per les lleis del provincinisme fet dogm. Per ssolir-ne l resultnt, per&ogrve;, el trçt h d’incorporr un nivell m&ecute;s de complexitt.
Llegir-ne més
5 de desembre de 2007 20:01 h
Actulment l’informe Pis &ecute;s un dels m&ecute;s reconeguts i fibles en qunt l vlorci&ocute; del nivell dels estudints en concepte de coneixement. Aquest estudi doncs, no vlor l quntitt de coneixements que dispos cd estudint, sin&ocute; l qulitt de com el dispos. Dit d’un ltr mner, com es desenvolup en suposts pr&grve;ctics mb quest coneixement dquirit. L&ogrve;gicment, Ctluny h sortit mlprd d’quests estudis. Els motius poden ser diversos, i els nlistes tenen fein explicr quest dvlld en l’educci&ocute; ctln dels drrers 20 nys.
Llegir-ne més
5 de desembre de 2007 17:04 h
Tenim l’enemic cs, fict l rebost, sot el llit, drrere del sofà, ssegut l mteix tul. De tnt en tnt, hi h lgun defensor de l pàtri que ens diu que l’enemic ve d’Espny, o del Mrroc, o fins i tot dels Estts Units d’Amèric. Que es diu López, o Mohmed o George. D’quests n’hi h, és clr, però les ferides que ens poden rribr provocr són sovint només epidèrmiques. Hi h un ltre enemic molt més terrible: el llop mb pell de xi, el cvll de Troi. És contr quests que cl lluitr. El persontge en qüestió es diu Jon (el refrnyer ctlà j ens dverteix des de temps immemorils que d’quests, de Joseps i d’ses n’hi h totes les cses), i de cognom, Ferrn.
Llegir-ne més
5 de desembre de 2007 11:34 h
Els drrers dos nys el debt sobre el dret decidir s’h situt en l’gend pol&icute;tic, o medi&grve;tic, del nostre p&icute;s. &Ecute;s un debt que t&ecute; moltes rmificcions. A l Pltform per l Llengu ens centrem en temes de llengu i &ecute;s per ix&ogrve; que prop&ogrve;sit d’quest dret ens podem preguntr: en relci&ocute; l llengu ctln, tenim el dret decidir? L respost &ecute;s mbigu i, mlurdment, de form regulr trobem exemples on es prohibeix utilitzr l nostr llengu en inst&grve;ncies oficils.
Llegir-ne més
3 de desembre de 2007 17:47 h
Per moltes mnis multitudinàries que orgntizem, per moltes brretines que ens posem l cp, per molts cstells de vuit o de nou que lcem, per molts jugdors interncionls de rugbi que fitxem, continuem sent un pís que no és pís sinó regió, un nció que no és nció sinó colòni. Continuem sent uns tites, uns ningú, un zero l’esquerr, un mut cridnt l’orell d’un sord. I tn pnxos! Més i tot: continuem pgnt el beure l que ens f cornuts, l que ens f regió, l que ens f colòni, l que ens f tites, ningú, zero, mut.
Llegir-ne més