1 de febrer de 2008 12:00 h
“Y vienen ls elecciones y todo el mundo viene votr, que voten por el prtido que cd cul le conveng más”, cntb Lol Flores por rumbs cundo ningún prtido er ilegl. L costumbre ctul viene siendo que cd elección, ni ntes ni después, se pone en mrch l máquin de ileglizr, que más que l servicio de l polític ntiterrorist está l servicio electorl de PP y PSOE. Después de cinco ños, y se ve que ileglizr prtidos y cndidturs no h cbdo con ETA, ni sirve pr eso, sino pr procesr y condenr crgos electos del PNV, EA, IU y PSOE, pr dejr sin representción docens de miles de ciuddnos, pr forjr novedosos conceptos jurídicos (construir imputciones, fgocitr, corzón y entrñs), pr que sen los ministros quienes nuncin y determinn cómo serán ls futurs sentencis, pr que no sen Jueces quienes ls redctn (según reveló Mrtínez Lázro), pr que lo que vle pr el sr.
Llegir-ne més
1 de febrer de 2008 02:46 h
Quntes vegdes m’he trobt ctlns i espnyols residint Ctluny que en sber de les meues tend&egrve;ncies clrment independentistes, despr&ecute;s de mig cusr-me d’ignornt i estret de mires, hn intentt fer vler llurs rguments pro-espnyolistes mb comentris i expliccions v&grve;ries, per&ogrve; tots mb un rerefons similr bst en el fet que jo mi hvi estt suficientment llunyt del p&icute;s com per donr-me de l’estupides i inutilitt de l lluit Ctluny-Spin en el s&icute; de l immensitt del m&ocute;n globlitzt en que vivim.
Llegir-ne més
31 de gener de 2008 15:30 h
En Robert &ecute;s fill de pre cstell&grve;. Viu l mteix poble on trebll. Cd mt&icute;, xop d’il•lusi&ocute; renovd, enfil els set o vuit minuts que el sepren de l’escol mb el convenciment robust de qui coneix l fein ben fet. En Robert n’&ecute;s el director. Abns s’turr&grve; l quiosc i recollir&grve; els diris, motiu tzr&ocute;s de debt i excus de cf&egrve; mb els compnys l’hor del pti. F nys que en Robert &ecute;s l cpdvnt del col•legi p&ucute;blic. Assegurri que mi se li h qüestiont quest condici&ocute;.
Llegir-ne més
30 de gener de 2008 11:04 h
L'ltre di l Ptr&icute;ci Gbncho, periodist qui dmiro, denunciv mb encert per televisi&ocute; que Ctluny &ecute;s l'&ucute;nic nci&ocute; del m&ocute;n que s'utodefineix com societt d'collid. Tmb&ecute; mb tot l r&ocute; ho tribuï un complex dels ctlns. Tnmteix, vig trobr fltr que explicit&ecute;s &ndsh;nom&ecute;s fei flt un frse mb l prul clu&ndsh; en qu&egrve; consisti quest complex. Em v estrnyr, perqu&egrve; costum prlr i escriure clr i sense deixr les frses mitges, i crec que huri d'hver tingut en compte que no es trctv de crer un sobreent&egrve;s que l cpdvll nom&ecute;s v copsr un minori sensibilitzd.
Llegir-ne més
30 de gener de 2008 01:01 h
Potser molts dels lectors j deuen sber que s&ocute;c fill de Grnollers, cpitl del Vll&egrve;s Orientl. All&icute; vig n&ecute;ixer, i ll&icute; vig estudir fins que vig nr l Universitt. En l meu ps per l secund&grve;ri, vig comprtir curs mb un nombr&ocute;s grup de nddors de l mev edt. El motiu que nessin tots junts, mlgrt ser de diferents llocs de l comrc, er pel simple fet que les piscines del CN Grnollers eren literlment l costt de l'Institut. D'quest mner, m&ecute;s de tenir-ho prop per combinr estudis i entrenment, estudint tots junts, podien recuperr les clsses perdudes en &egrve;poc de competicions, ssistint tots junts clsses de recuperci&ocute;.
Llegir-ne més
29 de gener de 2008 13:33 h
Relment estic fins ls mteixos pebrots, que de verds estn j vermells incndescents, dels mleïts Ferrocrrils de l Generlitt de Ctluny. S&ocute;n l “niñ bonit” de l societt ctln gr&grve;cies l’espl&egrve;ndid servei que ofereix Renfe. Aix&icute; clr que ning&ucute; critic el Metro del Vll&egrve;s tenint Rodlies! Per&ogrve; no s’hi vl! I qu&icute; estic jo per cgr-m'hi! Winston Churchill v dir sobre l democr&grve;ci: “de tots els sistemes d’orgnitzci&ocute; d’un societt &ecute;s el menys dolent”.
Llegir-ne més
28 de gener de 2008 18:01 h
S&ecute;, d'entrd, que quest rticle podr&grve; nguniejr i fins molestr per inoport&ucute;. Demno disculpes i comprensi&ocute;, per&ogrve; no penso estr-me'n. L qüesti&ocute; que pretenc desenvolupr &ecute;s tb&ucute; per molts dels qui, com jo, ens movem en el cm&icute; per l no-depend&egrve;nci, ni pol&icute;tic ni econ&ogrve;mic, de l'Estt espnyol. Per&ogrve; mgr el cp sot l'l no h soluciont mi cp problem. S&ocute;c conscient que l llengu ctln i l conquest del seu dret ser considerd &lquo;l llengu del p&icute;s&rquo; (l hist&ogrve;ric &ndsh;l pr&ogrve;pi tl com diu vui l'Esttut&ndsh;; l'&ucute;nic oficil, tl com voldr&icute;em els que pretenem un nci&ocute; mb estt propi) &ecute;s, per ls m&ecute;s conscienciejts defensors de l independ&egrve;nci, un disposici&ocute; que voldr&icute;em veure fet relitt.
Llegir-ne més
27 de gener de 2008 21:23 h
Argelers és un nom sonor, fill de l’rgil o de les rgelgues, no està gire clr. Argelers és un poble turístic de cost. Argelers és sovint —mss sovint— Argelès-sur-mer. Argelers és un pltj enorme de l Ctluny Nord. Argelers, ho v deixr dit Agustí Brtr, és un Crist de dos-cents mil brços, un de les vergonyes de l Frnç de l igultt, l llibertt, l frternitt i totes questes punyetes, vells eslògns cducs, tcts de sng i de mentid. Ho expliquen molts llibres, Xvier Benguerel Els vençuts, sense nr més lluny, o el propi Brt Crist de 200.
Llegir-ne més
27 de gener de 2008 11:00 h
L'ltre di vig llegir que l dignitt h d'estr sempre un xic per sobre de l por. El ronment em v semblr molt encertt, i em v fer pensr que Ctluny hi h molt, molt por. Nom&ecute;s cl veure per exemple les mtr&icute;cules dels cotxes, i quntes llueixen l'E del p&icute;s ve&icute;. En llegir l frse m'sslt&grve; el dubte de si s'escu firmr que es pot ser pr&ogrve;piment indigne en l inconsci&egrve;nci, i en quest sentit estricte vig concloure que no. I no &ecute;s que, tl com en principi pot fer creure, l inconsci&egrve;nci hgi de suposr un tenunt que ncionlment ens reconforti en l justificci&ocute;.
Llegir-ne més
25 de gener de 2008 13:08 h
Jo tmbé vig llegir l crt de Pedro Jesús Fernández El Punt en l qul prlv d’un hipotètic mic entremlit que teni uns determints comportments incívics que mirv de justificr. Argumentv, en Pedro Jesús, que hi h coses que són inevitbles i deixv entendre que lguns d’quests comportment són, fins i tot, comprensibles o tolerbles. Acbv mb un ironi fin en relció ls costos que el seu mic imgint huri de pgr en concepte de mult pels seus ctes i que li podrien servir per finnçr l compr d’un hbittge for de l nostr ciutt.
Llegir-ne més