22 de juliol de 2008 21:46 h
Cloend de l'onzè congrés del PSC, l sensció des de for s'ssembl l d'un cp de setmn Port Aventur però sense 'Drgon Khn'. Tnt s'hn esforçt els socilistes en exterioritzr el grn moment que trvessen, el seu nirvn polític prticulr, que h fet l'efecte que se l'hurien pogut hver estlvid quest convoctòri. Qui els huri critict d'hver-l suspès? Un utèntic bss d'oli, vj. Llàstim que l situció for del Plu de Congressos no cridi exctment l'optimisme. Tot plegt no h estt cp 'Furius Bco' ni cp corrent d'igües brves sinó més vit com un clàssic i ben engreixd nòri: Hn redundt sobre l conveniènci d'estblir el tnt sut grup prlmentri l congrés, s'hn llençt tmbé més slves en honor del federlisme, però sens dubte, el més destct h estt veure com el president Montill, rectificnt sobtdment i mb cert solemnitt, h vrit l'ordre de prioritts del prtit.
Llegir-ne més
22 de juliol de 2008 09:58 h
Ahir vn detenir Rdovn Krdzic, criminl de guerr, instigdor d’un netej ètnic terrible l pti d’Europ, rtífex dels bombrdejos Srjevo i de l msscre de Srebrenic, persontge fúnebre, més de vint mil morts l’esquen. Rdovn Krdzic, jugdor d’esccs qui fn escc i mt qun l prtid semblv que cbri en tules, Rdovn Krdzic, psiquitr que no es v rribr visitr mi ell mteix (i flt li huri fet), Rdovn Krdzic, no per tu, sinó contr tu, quest poem que vig escriure nys enrere i que, espero, et sigui un ptcd l consciènci.
Llegir-ne més
21 de juliol de 2008 21:53 h
Defensv l llibertt. El vn reconèixer en l fotogrfi, el vn detenir, torturr fins l’extenució, i condemnr mort. Li vn commutr l pen per 15 nys de presó, on v seguir sent torturt i mltrctt, fins que f tres mesos, 9 nys després, es v poder escpr. Avui resideix ls EUA. Ahmd Btebi teni 21 nys qun prticipv en un protest l’Irn fvor de l llibertt d’expressió i en contr de l censur i de l persecució dels intel•lectuls. The Economist es v fer ressò de l protest estudintil mostrnt en l sev portd l foto d’Ahmd, on preixi mb un smrret brut de sng d’un estudint compny seu.
Llegir-ne més
21 de juliol de 2008 11:35 h
És clr que hem entrt en un procés crític i l’hor preocupnt, tot vegd que l situció s’h escpt de les mns dels governs, i que ho tindrn difícil per poder complir els compromisos dquirits en el procés electorl, que per tothom er sospitós que es portes terme fins i tot en condicions normls. Però com que estem en el principi del problem, i encr no s’hn esgott tots els recursos, crec que rribt el moment de posr les coses l seu lloc i esprémer l llimon de l intel·ligènci perquè quest pís no es vegi rrossegt per els problemes generls que s’hn produït perquè l’especulció no h tingut límits ni brreres; jo no crec que tot l culp l tingui el petroli, perquè el problem ve de molt més lluny, i es f evident si tenim en compte que en quest pís, des de f molts nys, l’economi deriv dels sistemes i moviments del sector bncri, perquè j f molts nys que es comercilitz mitjnçnt crèdits, que els problemes i l’especulció hn provoct l’llrgment de terminis fins i tot qurnt nys, qun l precriett lborl es mnifest rreu, i que l’economi submergid mou muntnyes que son sgrdes.
Llegir-ne més
20 de juliol de 2008 00:42 h
Amics, és cert: tots els membres de l redcció del RivlPetit tenen professions honorbles, i és per ixò que l'estiu no prlem de fitxtges, ni inflem el globus de l'eufòri perquè un jugdor del Brç dribli tres lmpistes neerlndesos o un ltre signi 2.000 utògrfs Mèxic. El RivlPetit tornrà el proper mes de setembre, que és qun començ l tempord de veritt. Tnmteix, potser el de l 13 es dign fer l cobertur de l prèvi de l Chmpions Legue, el que és segur és que jo m'estré tocnt el que no son mb les dues mns durnt tot l'gost.
Llegir-ne més
19 de juliol de 2008 20:49 h
“Deixem que els homes porucs d’esperit, de consciènci buid o esbrvd, mlprlin el que vulguin contr l polític. Els qui coneixem els nostres deures individuls i l nostr missió socil, seguim pel cmí polític que Ctluny ens ssenyl: fem polític, ben honrd, mid de nostres respectives fcultts i oportunitts; els uns mb l plom, els ltres en l prul, els uns en públic, els ltres en privt; uns i ltres produint-nos, sempre, de mner dign, donnt proves inequívoques de conduct exemplr, exercint l nostr comes, l nostr professió o el nostre ofici mb el mjor escrúpol, mestrtge i honrdes possibles; trient i mntenint ixí no sols el respecte i les simpties per nosltres, sinó respectes, prestigis, devocions i estimcions creixents pel cràcter ctlà i per l cus de Ctluny”.
Llegir-ne més
19 de juliol de 2008 12:00 h
Un instnci gubernmentl espñol h publicdo l diferenci que hubo en el ño 2005 entre lo que los ciuddnos ctlnes pgron Espñ en impuestos y cotizciones sociles, y lo que recibieron en prestciones individules e inversión públic. Los demás ños, misterio. A cd ctlán le costó Espñ el ño 2005 l cntidd de 2.130 euros, un totl de 14.800 millones de euros, el 8’7% del PIB ctlán de ese ño. Es cifr tiene un nombre, y ese nombre es el de robo. Espñ se quedó un euro de cd dos pgdos en impuestos, y robó l Pís Vlencino ese ño 5.
Llegir-ne més
18 de juliol de 2008 18:33 h
A Ctluny Ràdio, he sentit el senyor Felip Puig que, referint-se unes declrcions que ell hvi fet sobre l correcció del ctlà del president Montill, dei: 'Jo no sóc un integrist lingüístic. Tinc molts mics mb els quls prlo en cstellà'. M'grdri nlitzr breument quest firmció, de l qul es desprèn que: () El senyor Puig consider integristes lingüístics totes quelles persones que, estnt Ctluny, prlen sempre en ctlà (j que diu que ell no ho és perquè prl mb moltes persones en cstellà). (b) Per contr, el senyor Puig no consider que les persones que prlen sempre en cstellà, Ctluny, siguen integristes lingüístics, j que té mics que es veu que s'integren dins d'quest ctegori (per quin motiu -si no- s'hi comunicri el senyor Puig en cstellà?).
Llegir-ne més
18 de juliol de 2008 16:11 h
El millor que podem fer en fvor dels que ens estimen és seguir sent feliços – Alin Cd ide nov de veritt sembl un bogeri d’entrd. – Abrhm H. Mslow No miris mi d’in vens, sinó cp on vs. – Pierre Augustin de Beumrchis Qun et mires tu mteix des d’un punt de vist universl, lgun cos dins de tu et record o t’inform que hi h coses més grns i importnts sobre les que perocupr-se. – Albert Einstein, The World s I See It.
Llegir-ne més
16 de juliol de 2008 13:15 h
No en diguem espoli, diguem-ne Espny, simplement. És ben nturl que, en un comunitt, els rics judin els pobres. Qui més té, més h de donr. Ronble. Aquest és l societt en què somiem molts, oi? Perquè sigui igulitàri, perquè no hi hgi qui lligui gossos mb llongnisses i qui somiï comprtir un llongniss mb un pobre gos lligt, per tot ixò, és necessri reprtir riqueses. Per tnt, si som espnyols, ves què hi frem, hem de subvencionr les crreteres o les escoles d’extremenys i/o ndlusos, en tnt que ctlns rics.
Llegir-ne més